ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ!!


Η λέξη «οργάνωση» κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με 30 διοικητές μεγάλων νοσοκομείων της χώρας.
Για περισσότερες από τρεις ώρες, ο κ. Λοβέρδος ρωτούσε έναν - έναν τους διοικητές για τα πεπραγμένα τους και τους τόνιζε συνεχώς: «Να μαζευτούμε, δεν υπάρχουν λεφτά». Από την πλευρά τους, οι διοικητές των μεγαλύτερων νοσοκομείων της Αττικής, αλλά....
και αρκετών πανεπιστημιακών, δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους, όταν ενημερώθηκαν ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του 2011 θα πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν του 2010.
Οι διοικητές ζήτησαν 3,5 δισ. ευρώ για το 2011, για να πάρουν την απάντηση ότι θα πρέπει ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους να είναι ίδιος ή χαμηλότερος με αυτόν του 2010, δηλαδή 2,5 δισ. ευρώ.
Ήδη, ο υπουργός Υγείας τούς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρονιά που διανύουμε, λέγοντάς τους ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προϋπολογιστεί 2,5 δισ. και ήδη φαίνεται ότι υπάρχει μια υπέρβαση του ορίου αυτού κατά 300 εκατ. ευρώ.

«Κάντε ό,τι μπορείτε, ώστε να γίνει η οικονομία που πρέπει» τόνισε ο κ. Λοβέρδος στους διοικητές των νοσοκομείων, από τους οποίους ζήτησε ξεχωριστά να του απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

- Αν έχουν αρχίσει ήδη να εισπράττουν το εισιτήριο των τριών ευρώ στα νοσοκομεία τους.
- Τι γίνεται με το λεγόμενο «ιατρικό τουρισμό», μετά τις καταγγελίες για το νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου πούλμαν με αλλοδαπούς επισκέπτονταν το νοσοκομείο και οι ασθενείς έκαναν εξετάσεις, καθώς χαρακτηρίζονταν έκτακτα περιστατικά. Τους ρώτησε αν το ίδιο έχει συμβεί και στα δικά τους νοσοκομεία.
- Αν οι γιατροί στα νοσοκομεία που διοικούν έχουν αρχίσει ήδη να προτιμούν τα γεννόσημα φάρμακα, καθώς ο στόχος είναι να συνταγογραφούν σε ποσοστό 30% τουλάχιστον τα φάρμακα αυτά, τα οποία είναι φθηνότερα από τα πρωτότυπα.
- Τι κάνουν, προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες, ώστε να πληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο οι προμηθευτές, λέγοντας τους ότι, από το 2011, «θα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε σε πραγματικό χρόνο τα χρέη μας».
Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε στους διοικητές ότι οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται μία φορά το μήνα, προκείμενου να συζητείται η πρόοδος που έχει γίνει στο σύστημα διαχείρισης των νοσοκομείων.
protothema.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!