ΓΑΛΛΙΑ

Το “Charles de Gaulle” (R91) έρχεται για τη … ρεβάνς! – Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ν.Σαρκοζί


i

Rate This
Quantcast


File:Charles De Gaulle (R91) underway 2009.jpg

Στο Αιγαίο και στη περιοχή νότια της Κρήτης πρόκειται να καταπλεύσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ομάδα μάχης σκαφών της ναυαρχίδας του γαλλικού Ναυτικού, του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle” (R91). Το σκάφος απέπλευσε από το λιμάνι της Τουλόν σήμερα το πρωί και κατευθύνεται αρχικά προς τα ιταλικά νερά για ασκήσεις με την ιταλική Αεροπορία και εν συνεχεία θα έρθει προς Ελλάδα. Από πλευράς Π.Α. μαχητικά F-16 από την 115 Π.Μ. και πιθανότατα και από άλλες Πτέρυγες, προορίζονται να συνασκηθούν με τα δέκα Rafale F.2, τα 12 Super Etendard και τα 2 ΑΣΕΠΕ Ε-2 Hawkeye του αεροπλανοφόρου.

Πάντως οι μέχρι στιγμής ασκήσεις κατέδειξαν την υπεροχή του συνδυασμού F-16/Erieye, έναντι του συνδυασμού Rafale/Hawkeye. Στην συντριπτική πλειονότητα των σεναρίων τα ελληνικά μαχητικά υπερείχαν σαφώς σε λόγο καταρρίψεων έναντι των γαλλικών μαχητικών.


Έτσι η έλευση του  “Charles de Gaulle” (R91) και των Μοιρών του, έχει λάβει τον χαρακτήρα “ρεβάνς” για τους Γάλλους οι οποίοι μετά τις νίκες που είχαν καταγάγει κατά των Μοιρών των αμερικανικών αεροπλανόφόρων που ήταν εξοπλισμένες με F-14 προ ετών, πήραν ένα καλό μάθημα από τους Έλληνες πιλότους.

Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση η επάνοδος του γαλλικού αεροπλανοφόρου έχει πρώτιστα πολιτική σημασία: Οι ελληνογαλλικές σχέσεις διάγουν εδώ και τέσσερα χρόνια “χρυσή” περίοδο και αυτό φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Παρίσι και την συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί στα Ιλίσια Πεδία στις 15 Νοεμβρίου.

Το “Charles de Gaulle” (R91), είχε ξεκινήσει για την Ανατολική Μεσόγειο πριν από δύο εβδομάδες, αλλά μία ελαττωματική βαλβίδας ασφαλείας στον αντιδραστήρα επέβαλε την επιστροφή του στην Τουλόν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!