ΑΛΒΑΝΙΑ



Μπαράζ ανθελληνικών δημοσιευμάτων από τον αλβανικό τύπο υπό το φως των κεριών

Ο πρόξενος Οικονόμου
Αυτό τον καιρό τα χάνει κανείς με τα δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου που σχετίζονται με την Ορθοδοξία, τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες και την Ελλάδα γενικότερα.
Τα ανθελληνικά δημοσιεύματα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες και κορυφώθηκαν τις τελευταίες με αφορμή τους εορτασμούς της επετείου του ΟΧΙ. Θα προσπαθήσουμε επιγραμματικά να τα  καταγράψουμε πάντα με τον φόβο πως μας έχουν διαφύγει αρκετά.

1. Έχει να κάνει με την απογραφή του πληθυσμού που προγραμματίζει η Αλβανία  τον Απρίλιο. Φορείς ,τύπος, κόμματα μιλάνε για τον κίνδυνο η Αλβανία μετά την καταγραφή να παρουσιαστεί ως πολυεθνικό κράτος.
2. Επιθέσεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στον προκαθήμενο .Τα δημοσιεύματα πολλά σε σημείο φαρσοκωμωδίας. Χαρακτηριστική είναι η διαμάχη στην πόλη Φίερ για το πότε χτίστηκε ο ναός του Αγίου Γεωργίου. ''Οι ειδικοί'' λένε πως η εκκλησία είναι από την εποχή του Σκενδέρμπεη και ο παπάς της ενορίας και  τα στοιχεία λένε πως χτίστηκε 300 !!! χρόνια αργότερα.
3. Σ'  ένα χωριό της Κορυτσάς ''οι κάτοικοι διαμαρτύρονται΄΄ γιατί στο παλαιό νεκροταφείο τους δημιουργείται μνημείο για τους Έλληνες πεσόντες του '40.Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι ένας το πολύ δύο, οι άλλοι κάτοικοι, όπως λένε οι εφημερίδες,  τρομοκρατούνται  από τους Έλληνες και δεν μιλάνε.
4. Ο πρόξενος Οικονόμου  στην Κορυτσά σε συγκέντρωση για την 28η Οκτωβρίου μίλησε για Απελευθέρωση της πόλης και  των Ελλήνων κατοίκων της το '40 από τον Ελληνικό Στρατό .''Αυτό δεν το άκουσε κανείς από τους Αλβανούς φορείς της Κορυτσάς που ήταν στη συγκέντρωση καθώς ειπώθηκαν στα ελληνικά'', συμπληρώνουν οι εφημερίδες.

Και όλα αυτά στο σκοτάδι όπου βυθίζονται πόλεις και χωριά με Ελληνικό πληθυσμό ,από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!