Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ


Η High Frequency Economics εμφανίζεται απαισιόδοξη για την συνέχιση της οικονομικής στήριξης από την τρόικα.

Η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάρει την τρίτη δόση του δανείου, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης των 110 δισ. ευρώ, εκτιμά ο οικονομολόγος Carl Weinberg, της High Frequency Economics.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Weinberg διαπιστώνει ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 9μηνο του 2010 κινείται εκτός στόχου σε ό,τι αφορά τα έσοδα.

«Από ό,τι έχουμε καταλάβει σχετικά, η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει τόσο το στόχο για τα έσοδα όσο και για τις δαπάνες για να δικαιούται τα νέα χρήματα από το ΔΝΤ. Δεν ξέρουμε τι θα πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια», αναφέρει ο οικονομολόγος.


Εκτός και εάν γίνει ένας έκτακτος διακανονισμός, θα είναι δύσκολο να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των δανείων, στις 30 Νοεμβρίου, και επομένως θα ανοίξει στην Ευρώπη μια νέα περίοδος αβεβαιότητας, επισημαίνει.


Φυσικά, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όλοι γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί. Και δεν θα είναι ευχάριστη για κανέναν μία τέτοια εξέλιξη. Θα χάσουν οι επενδυτές τα χρήματά τους, θα χάσει η κυβέρνηση την εξουσία (και μάλλον θα την περιμένει ο Κορυδαλλός), θα χάσει ο Ελληνικός λαός μεγάλο μέρος από την ποιότητα της διαβίωσής του και ίσως να περάσει στην αγωνία της επιβίωσης, ενώ ίσως να τεθούν και θέματα εθνικής κυριαρχίας σε γεωγραφικές περιοχές της χώρας, από πιέσεις που θα ασκηθούν μέσω του (αντισυνταγματικού) μνημονίου... Σενάριο τρόμου; Ίσως...


Μπορεί όμως να είναι και το ξεκίνημα για μία νέα εκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, χωρίς βάρη και -κυρίως- χωρίς αμαρτωλούς συμμετέχοντες στην ανάπτυξή της (ανάπτυξη που σήμερα δεν γίνεται παρά μόνο τίθεται ως στόχος σε λογίδρια πολιτικών)...


Πηγή: elliniki-stratigik

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!