ΕΚΔΡΑΜΑΤΗΣΗ




Οι δημοτικές εκλογές είναι κατ’ επίφαση εκλογές για την επιλογή των τοπικών αρχών.Στην πραγματικότητα είναι ένα «εθνικό δημοψήφισμα». Αν αυτό δεν συνιστά αλλοίωση και παραβίαση του Συντάγματος, τότε τι συνιστά;  

Ακόμη χειρότερα, το δημοψήφισμα αυτό γίνεται όχι με την κατάθεση των προγραμμάτων και των θέσεων των συνδυασμών αλλά μέσω των εκβιαστικών διλημμάτων. 

 «Σωτηρία (σ.σ. με το Μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ) ή χρεοκοπία» είναι το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Αλλά το ίδιο το Μνημόνιο οδηγεί στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και στη χρεοκοπία.

Ο εκβιασμός αυτός είναι κάτι φοβερό και παραπέμπει στο «Μαύρο Χέρι» (La Mano Nera) που ήταν μια μέθοδος εκβιασμών της αμερικάνικης μαφίας. Για την ακρίβεια επρόκειτο για τη γνωστοποίηση της θανατικής απειλής με τη διαβίβαση συνήθως ενός σημειώματος(μηνύματος) του «Μαύρου Χεριού» στον εκβιαζόμενο. Το ίδιο μήνυμα μας έστειλε, χθες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που μας απείλησε πως αν δεν ψηφίσουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, αν δεν υπερψηφίσουμε το Μνημόνιο, τότε μας περιμένει η χρεοκοπία, δηλαδή ο «θάνατος»! Η ίδια δραματοποίηση, οι ίδιοι εκβιασμοί, τα ίδια ψεύδη όπως στις εκλογές του 2009, όπως πάντα.

Τώρα το βάρος έχει πέσει στον εκφοβισμό, στην τρομοκρατία της χρεοκοπίας. Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο της παραπλάνησης. Είχαν προηγηθεί τα ψίχουλα στους συνταξιούχους και οι υποσχέσεις στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Τώρα είχε σειρά η δραματοποίηση της οικονομικής κατάστασης. Άρα, οι μακιαβελισμοί και η βία της εξουσίας εκδιπλώθηκαν σε όλο το εύρος της τηλεοπτικής σκηνής για να καλύψουν ολόκληρη την κοινωνία.

Όμως, η σημερινή βία είναι διαφορετική από τη βία εκείνου του μακιαβελικού φλωρεντινού ηγεμόνα που κρέμασε τον Σαβοναρόλα τον 15ο αιώνα. Τώρα η βία ασκείται όχι μόνο πάνω στη ζωή των ανθρώπων(ανεργία, ημιαπασχόληση, περικοπή μισθών), αλλά και στα μυαλά των ανθρώπων μέσω της λεκτικής βίας του λεγόμενου «ποπουλισμού», που αποκλείει κάθε διάλογο και εισάγει μια νέα ψυχική οικονομία, όπου η στρέβλωση λογίζεται ως κοινωνική νόρμα, η απαξία ως αξία, και η παθογένεια ως υγεία. 

Ο χθεσινός λόγος του πρωθυπουργού και συνακόλουθα της κυβέρνησης και του κόμματος του ΠΑΣΟΚ εμπεριέχει τη βία του λαϊκισμού, τη βία του εκβιασμού και τον αυταρχισμό, που ενυπάρχει σε κάθε πολιτικό λόγο που απευθύνεται σε υπηκόους και όχι σε πολίτες. Οι τελευταίοι για μία εισέτι φορά δεν αντιμετωπίζονται ως σκεπτόμενα άτομα, αλλά ως άσκεπτοι πελάτες, των οποίων η ψήφος είναι το αποτέλεσμα αγοραίας συναλλαγής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!