Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΡΟΥΤΣΑ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ


Bookmark and Share

Πριν από λίγο καιρό διαβάσαμε ένα σχόλιο στην «Ελευθεροτυπία» που μας είχε κάνει φοβερή εντύπωση: «Φτύνεις πάνω, φτύνεις τα μούτρα σου. Φτύνεις κάτω, φτύνεις τ’ αρχίδια σου». Δεν ξέρουμε γιατί (δεν είμαστε και ψυχολόγοι), αλλά την περασμένη εβδομάδα ένα άρθρο περί οικογενειοκρατίας στον πολιτικό βίο της χώρας, της συναδέλφου Φαίης Καραβίτη, συζύγου του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα,ο οποίος είναι άσπονδος φίλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, μας υπενθύμισε τη... «σοφή κουβέντα». Και μας την υπενθύμισε, γιατί νιώσαμε ότι οι βολές κατά της οικογενειοκρατίας είχαν έναν και μόνο στόχο: Τον «φίλο» του Δημήτρη Δρούτσα και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο. Νιώσαμε επίσης ότι αυτές οι βοαλές εκτοξεύτηκαν εκ του ασφαλούς. Όταν δηλαδή είχε αποφασιστεί η εκπαραθύρωσή του από το πρωινό... καφενείο του πρωθυπουργού. Όλα εδώ πληρώνονται, Θόδωρε...

Με την ουσία του άρθρου προφανώς δεν είμαστε εμείς που θα διαφωνήσουμε, καθώς από θέση αρχής είμαστε κατά της μεταβίβασης της εξουσίας με βάση το κληρονομικό δίκαιο.

Υπ’ αυτήν την έννοια στα ερωτήματα που θέτει η φίλη Φαίη («Τι είναι στ’ αλήθεια πιο εύκολο; Να περπατήσει κανείς στον δρόμο που βρήκε ανοιχτό ή να βρει άλλον, λιγότερο ταξιδεμένο; Είναι πιο εύκολο για έναν απόγονο να αναμετρηθεί με τον γονιό του ή να απομακρυνθεί και να σωθεί από τις συγκρίσεις; Κι αν πρόκειται για την πολιτική, είναι καλύτερα να ’χεις ένα επίθετο γνωστό και... σταυρωμένο ή μπορεί το όνομά σου να αρχίσει από σένα;») οι απαντήσεις που δίνουμε είναι αυτονόητες: Όχι στην οικογενειοκρατία.

Συμφωνούμε απόλυτα με τις διαπιστώσεις του άρθρου της Φαίης Καραβίτη, καθώς περιγράφουν επακριβώς την τρέχουσα κατάσταση:

● Για τον Σαμαρά, που «αγκάλιασε» τον γιο της Ντόρας και (κυρίως) του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη που διεκδικεί τη δημαρχία στο Καρπενήσι.

● Για τους νεοδημοκρατικούς γόνους τζακιών που έδωσαν μάχη για τη Γλυφάδα.

● Για τον Ψωμιάδη, που επιχείρησε να «χώσει» τον αδελφό του στο ψηφοδέλτιο.

Μέσα σε αυτές τις περιγραφές, κάπου προς το τέλος του άρθρου εμφανίζεται και ο κύριος στόχος της Φαίης: Ο Θόδωρος Πάγκαλος:

«Από την άλλη πλευρά, ποιος μπορεί να εμποδίσει κάποιον να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει, μόνο και μόνο επειδή θεωρητικά διαθέτει κληρονομικό ή εξ αγχιστείας προβάδισμα; Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την υποψηφιότητα της συζύγου του, Χριστίνας Χριστοφάκη, στον Δήμο Σαρωνικού. Άλλωστε, θα σκέφτηκε δικαίως, ζούμε σε μια χώρα που την κυβερνά ένας γιος και εγγονός πρωθυπουργών, ο οποίος μόλις πήρε τη σκυτάλη από έναν ανιψιό πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας. Η αυτονόητη και ίσως μόνη απάντηση θα μπορούσε να δοθεί μόνο από εμάς τους ίδιους».

Προφανώς ούτε με αυτήν τη διαπίστωση εμείς μπορούμε να διαφωνήσουμε. Την προσυπογράφουμε, έστω κι αν έχουμε τη βάσιμη υποψία ότι όλο το άρθρο που ξιφουλκεί κατά των τζακιών γράφτηκε ακριβώς εξ αιτίας του Πάγκαλου, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν (επί πρωθυπουργίας Σημίτη) κατέτασσε δημόσια τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών στην ομάδα «των φιλελλήνων συμβούλων του υπουργού Εξωτερικών (ο Γ. Παπανδρέου τότε) οι οποίοι κυκλοφορούν στους διαδρόμους του υπουργείου και συνεννοούνται στα αγγλικά».

Είναι προφανές ότι μια δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει τις απόψεις της. Δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι να τις κρίνει. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, οι κρίσεις δεν μπορεί να μη λάβουν υπόψη ότι η Φαίη Καραβίτη είναι και σύζυγος του Δημήτρη Δρούτσα, τον οποίο τόσο πολύ υποτιμά ο Θόδωρος...

Συμπέρασμα; Δεν υπάρχει. Μόνο μια άλλη σοφή κουβέντα: «Όταν τρώνε (από την πίτα της εξουσίας) δεν μιλάνε, κι όταν πίνουν (από το κρασί της δύναμης) δεν γελάνε». Με τα χάλια (τους)...
http://topontiki.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!