H EYΠΩΠΗ ΗΞΕΡΕ


Ευρωπαϊκή μυστική επιτροπή-φάντασμα ήξερε ότι η Ελλάδα θα συρθεί στο ΔΝΤ από το 2008!!


Ενα μυστικοσυμβούλιο αξιωματούχων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του προέδρου του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διαχειρίζεται εδώ και δυο χρόνια με απόλυτη μυστικότητα τις οικονομικές τύχες της «Ευρωλάνδης» και του συνόλου της ΕΕ, αναφέρει χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της αμερικανικής «Wall Street Journal».

Δημιουργήθηκε εν κρυπτώ μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers στην Αμερική το φθινόπωρο του 2008, με στόχο να διασώσει τους αδύναμους κρίκους του ευρώ (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, τα λεγόμενα PIGS) και κατ’ επέκταση το ίδιο το κοινό νόμισμα.

Η επιτροπή-φάντασμα έχει το προσωνύμιο «η ομάδα που δεν υπάρχει» (!) και συνεδριάζει στη σκιά των ευρωπαϊκών συνόδων στις Βρυξέλες, στο Λουξεμβούργο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της (κυρίως υφυπουργοί, ανώτατοι γραφειοκράτες ή σύμβουλοι) φέρονται να κρατούν στο σκοτάδι ακόμη και τις... κυβερνήσεις τους για τις αποφάσεις που λαμβάνουν, για τον φόβο διαρροών, που θα προκαλούσαν αναταράξεις στις αγορές σε βάρος του ευρώ.

Το εξωθεσμικό κονκλάβιο, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», άνοιξε τις πόρτες του φέτος τον Φεβρουάριο σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης -πλην Ελλάδας-, όταν λήφθηκαν οι κρίσιμες αποφάσεις για το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο απειλούσε να θέσει βέτο η Ανγκελα Μέρκελ.

Τελικά η Γερμανίδα καγκελάριος επέβαλε στον Νικολά Σαρκοζί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο σωτηρίας της χώρας μας, με το επιχείρημα ότι μόνο αυτός ο οργανισμός διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να πειστούν οι διεθνείς χρηματαγορές και ότι μόνη η παρέμβαση της ΕΕ δεν είναι αρκετή.

Διαφωνίες
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Μέρκελ ενήργησε μεμονωμένα λόγω των τοπικών εκλογών στη Ρηνανία. Οχι μόνο σε αντίθεση με τους Γάλλους, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, αλλά και με τον ίδιο της τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατ’ ακολουθίαν η «Wall Street Journal» -η οποία, ας σημειωθεί, εκφράζει τα ανταγωνιστικά προς την Ευρώπη συμφέροντα του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος- εμμένει ιδιαίτερα στον «ιδεολογικοπολιτικό διχασμό» τόσο εντός της «μυστικής επιτροπής» όσο και εντός των θεσμικών οργάνων της ευρωζώνης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι διαφωνίες για την κρίση του χρέους και των ελλειμμάτων απειλούν με διάλυση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Επικαλείται, μάλιστα, δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συμπατριώτες της δημοσιογράφους, ότι η ευρωζώνη βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης στις αρχές Μαΐου λόγω της διαφωνίας με τους Γερμανούς, λίγο προτού εγκριθεί το πρόσθετο πακέτο 740 δισ. ευρώ για τις «αδύναμες» χώρες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η κρίση του ελληνικού χρέους και των ελλειμμάτων υπήρξε καταλύτης ώστε να εκδηλωθούν οι διαφωνίες μεταξύ Γαλλίας - Γερμανίας, Βορρά - Νότου και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων - κεντρικών ευρωπαϊκών θεσμών μέσα στη δίνη της κρίσης.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!