ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Η ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Facebook, www.steliosmarkellos.gr

Αύξηση των αλλοδαπών, λαθρομεταναστών, οικονομικών μεταναστών στη κορινθία μας. Περιθωριποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Κοινωνικά αποκλεισμένων συμπολιτών μας. Πενήτων. Ανέργων. Ανασφάλιστων. Μεροκαματιάρηδων. Νεόπτωχων. Τσιγκάνων : Αδύναμη, χλωμή η συμφιλίωση με την πραγματικότητα. Συλλογική η ενοχή. Προβλήματα ελευθερίας. Χρόνια καταφρόνιας. Παράγοντες κύριοι αυτοί και αδιαμφισβήτητοι, που συντελούν στην παράβαση του νόμου και της εγκληματικότητας. Στην έξαρση των ληστειών, των διαρρήξεων, των ναρκωτικών στο νομό μας.

Έκδηλες συνεπώς οι ανησυχίες. Ξεπροβάλλουν σαν βράχοι μπροστά μας. Ανάμεσά μας. Λόγοι χίλιοι μύριοι, που ψάχνουν για ασπίδες κατά της δυστυχίας. Αιτίες, που χτίζουν αγώνες κατά των κοινωνικών ανισοτήτων. Αφορμές, που απαιτούν συγκεκριμένες, κοινωνικά αποδεκτές δράσεις.

Στην μάχη κατά της εγκληματικότητας, η Αστυνομική Διεύθυνση Κοριθίας έχει τοποθετήσει όλες τις δυνάμεις της. Υπάρχει κενό όμως 54 οργανικών θέσεων αστυνομικών. Που μεγαλώνει, λόγω των αποσπάσεων. Μεγάλη η ανάγκη ΣΥΝΕΠΩΣ, ενίσχυσης της Α.Δ.Κορινθίας με επιπλέον προσωπικό. Τόσο άμεσα, με την χρησιμοποίηση 1ετών και 2ετών δοκίμων αστυνομικών. Οσο και μακροπρόθεσμα. Με την πλήρωση των κενών θέσεων και τον εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος. Ετσι μόνο η Α.Δ.Κορινθίας, απ την πλευρά της, θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της εποχής μας. Αλλά και στις νέες μορφές του εκλήματος, που προβληματίζει όλους τους πολίτες της Κορινθίας. Ο κοσμάκης μας ζητά ιδέες και ενέργειες, που θα φωτίζουν το κάθε βήμα της πορείας του. Διψά για τον αιώνιο κόσμο της αρετής, των ιδεών, της ομορφιάς. Αγωνιά για τους λόγους της αισιοδοξίας. Για την ενίσχυση της αδύναμης ελπίδας. Και οι ευθύνες είναι ασφαλώς διάχυτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!