ΣΥΝΕΤΡΙΒΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Bookmark and  Share

Καμπούλ - Ένα Τουρκικό ελικόπτερο το οποίο ανήκε στην δύναμη του ΝΑΤΟ συνετρίβη στο νότιο Αφγανιστάν την Τρίτη με Τούρκους στρατιώτες επί του σκάφους, αλλά η στρατιωτική συμμαχία αρνήθηκε ότι κάποιος απο αυτούς έχει σκοτωθείί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τις αφγανικές αρχές, η πτώση του τουρκικού ελικοπτέρου έγινε στις παρυφές της πόλης Βαρντάκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Βαρντάκ νοτιοδυτικά της Καμπούλ, γύρω στις 10:30 π.μ. τοπική ώρα.

Παρά την διάψευση απο μέρους του ΝΑΤΟ πληροφορίες φέρουν να έχει σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης και να έχουν τραυματιστεί άλλοι τέσσερις ή πέντε στρατιώτες.Οι τραυματίες βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο με ελικόπτερο στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε οτι δύο ελικόπτερα ήταν έτοιμα να προσγειωθούν όμως ο έλικας του ενός βρήκε στο έδαφος λίγο πριν την προσγείωση του με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ελέγχου και να συντριβεί.

Αλλες
πληροφορίες θέλουν το ελικόπτερο να αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα πριν την πτώση του.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εχθρική δραστηριότητα η οποία και να προκάλεσε το περιστατικό όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι υπό διερεύνηση αναφέρει το Reuters
miamiherald.com,AFP,reuters

Συντριβή ελικοπτέρου νοτιοδυτικά της Καμπούλ
Ένας Τούρκος στρατιώτης της ISAF σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν


Ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα νοτιοδυτικά της Καμπούλ, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Μαϊντάν Ουαρντάκ δήλωσε πως το ελικόπτερο μετέφερε προμήθειες για λογαριασμό των τουρκικών στρατευμάτων της ISAF, τα οποία έχουν τη βάση τους στην επαρχία αυτή.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν το ελικόπτερο συνετρίβη σε βουνό της περιοχής.

Μέχρι τώρα η ISAF δεν έχει επιβεβαιώσει το συμβάν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!