Συνάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ με τον γγ του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, αναμένεται να χαιρετίσει «την αξιοπρόσεκτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης και Διαμοιρασμού των Εξουσιών, των ευρωπαϊκών θεμάτων και της Οικονομίας», όπως τονίζεται στη σημερινή κοινή δήλωση των ηγετών των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι είναι έτοιμος να προσφέρει κάθε υποστήριξη για ενίσχυση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο γγ του ΟΗΕ θα συναντηθεί στις 22:30 (ώρα Ελλάδας) με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος την Παρασκευή είχε συνάντηση στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, καθώς και με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε χθες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού με τον βοηθό γενικό γραμματέα, υπεύθυνο για θέματα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων, Alain Le Roy, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα, που αφορούν την αποστολή της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (UNFICYP). Μετά τη συνάντηση, υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Εθνών για τη βοήθεια της Κύπρου στο Σύστημα Προσωρινής Διευθέτησης του ΟΗΕ, που έχει ως σκοπό την έγκαιρη αποτελεσματική εφαρμογή των όρων εντολής των Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «η συνδρομή της Κύπρου στο Σύστημα Προσωρινής Διευθέτησης του ΟΗΕ, παρότι μικρή, είναι μια έκφραση εκτίμησης προς όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες, που καταβάλλει ο διεθνής οργανισμός και από τις οποίες και η Κύπρος ωφελείται».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε επίσης με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!