ΣΑΜΑΡΑΣ

Κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που διεξάγεται στη Χαλκιδική.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε τη σύναψη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, που περιλαμβάνει δέκα βήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε μια κίνηση αυτοκριτικής, άφησε αιχμές για την κυβέρνηση Καραμανλή, αναφέροντας ότι όλες οι δυνάμεις αυτού του τόπου έχουν ευθύνες γι’ αυτό το στρεβλό μοντέλο που εδώ και δεκαετίες επιβλήθηκε και σήμερα χρεοκόπησε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «το κόμμα μου ευθύνεται γιατί δεν το άλλαξε, όπως υποσχέθηκε. Γιατί δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία. Γιατί υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού “κυβερνητισμού”. Σε αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Οσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα χαρακτήρισε «σκληρά, οδυνηρά και αναποτελεσματικά», προέβλεψε νέες σκληρότερες ρυθμίσεις και υπογράμμισε: «Δεν μπορούν να πνίξουν την οικονομία για να την εξυγιάνουν, ούτε να διαλύσουν την κοινωνία για να τη σώσουν».

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ολιγώρησε απέναντι στην κρίση, τάζοντας στους πάντες τα πάντα κι επισήμανε ότι το μεγάλο μέρος των θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός γίνεται όχι για να μειωθούν τα ελλείμματα, αλλά για να καλυφθούν οι νέοι μεγαλύτεροι τόκοι. Ο ίδιος περιέγραψε ως «κόκκινη γραμμή» το εισόδημα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. «Δεν ευθύνονται αυτοί για την κρίση. Και δεν μπορούν να την πληρώσουν αυτοί. Κάθε ευρώ που χάνεται από τους πιο αδύνατους δεν μειώνει τα ελλείμματα, βαθαίνει την ύφεση» πρόσθεσε.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπύρου Παπασπύρου, που
τόνισε ότι η κυβέρνηση παγιδεύτηκε σε ένα δρόμο αντικοινωνικών μέτρων, προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να οδηγηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε Ολοκαύτωμα για να εξασφαλιστεί μικρή παράταση ζωής σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα.

Μαγειρεύονται εν κρυπτώ νέα σκληρότερα μέτρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και διαφώνησε ανοιχτά με ενδεχόμενη κυβερνητική επιλογή για προσφυγή στο ΔΝΤ, το οποίο χαρακτήρισε το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο σύστημα. Συνθήματα κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ φώναζαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, κατά την έναρξη της ομιλίας του προέδρου της Ν.Δ. Α. Σαμαρά, ο οποίος απάντησε ότι «οι κοινωνικοί αγώνες επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Μερικές φορές από αλλού το περιμένεις και από αλλού σου έρχεται».

Ενταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν στελέχη του ΠΑΜΕ, τη στιγμή που προσερχόταν στο βήμα για να μιλήσει ο εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Τoμ Τζένιγκς, του επιτέθηκαν ρίχνοντας ακόμη και το αναλόγιο κάτω και φωνάζοντας στα ελληνικά «έξω οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών» και «έξω οι ρουφιάνοι».

Οταν ο εκπρόσωπος των ευρωπαϊκών συνδικάτων πήρε το λόγο, σχολίασε με χιούμορ: «Ο προηγούμενος συνάδελφος που είχε έρθει μου είχε πει ότι πάντα στην Ελλάδα περιμένουμε μια θερμή υποδοχή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!