ΣΑΜΑΡΑΣ

Κατά της προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διότι, όπως ανέφερε, διακυβεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.

Μάλιστα, επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα, υποστηρίζοντας πως άνοιξε το δρόμο για εξωευρωπαϊκές λύσεις, φλερτάροντας με το ΔΝΤ και πως παίζειο με τη θέση τςη χώρας στην Ευρώπη.

Ακούστε την ομιλία του κ. Α. Σαμαρά.

Μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, υποστήριξε πως οδηγεί την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση καθώς μεταξύ άλλων μειώνει τη φορολογητέα ύλη.

Επιπλέον, υποστήριξε πως ο ίδιος «έβαλε πλάτες» όχι στην κυβέρνηση, αλλά για να αποφύγουμε τα χειρότερα, όμως την επέκρινε για τους χειρισμούς οι οποίοι, όπως ανέφερε, «μας έφτασαν ως εδώ». Συγκεκριμένα, της επέρριψε ευθύνες για την αύξηση του κόστους δανεισμού, καθώς όπως ανέφερε το κυβερνών κόμμα άφησε τα δημοσιονομικά να χειροτερέψουν, τα γνωστοποίησε, μίλησε για Τιτανικούς και μετά βγήκε να δανειστεί.

Σχολιάζοντας γενικότερα την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, επανέλαβε πως κόκκινη γραμμή για τη ΝΔ είναι η αγοραστική δύναμη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο το χαρακτήρισε μεταξύ άλλων και εξόχως αντιαναπτυξιακό, ενώ σχολιάζοντας συγκεκριμένα τη διάταξη για τη φορολόγηση των αποζημιώσεων απόλυσης σημείωσε πως είναι ανήθικο να χρησιμοποιείται την αποζημίωση απόλυσης εισόδημα.

«Tην Ελλάδα δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει, λάθη ξελάθη ο καθένας θα κάνει το καθήκον του, την Ελλάδα δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!