Συνεχίζονται οι προκλήσεις
Τελείωσε η «κρουαζιέρα» της τουρκικής κορβέτας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Η τουκρική κορβέτα Bafra
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με  emailΤύπωσε το άρθρο


Διαψεύδονται από πηγές του Ναυτικού ότι η τουρκική κορβέτα Bafra, που έπλεε στο Αιγαίο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, φθάνοντας έως την Κέα, ζήτησε και στοιχεία από παραπλέον εμπορικό πλοίο.

Το τουρκικό πολεμικό έκανε «κρουαζίερα» στο Αιγαίο παιρνώντας βορειοδυτικά της Σαντορίνης, την Φαλκονέρα, την Κέα, την Κύθνο και το Κάβο Ντόρο προτού εξέλθει τελικά των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική κορβέτα είχε εξέλθει από τη Δευτέρα, το πρωί από τον κόλπο της Σμύρνης. Αρχικά ακολούθησε βόρεια πορεία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και στη συνέχεια κινήθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών.

Στη συνέχεια ακολούθησε δυτική πορεία πλέοντας στο νότιο Αιγαίο και το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε βορειοδυτικά της Σαντορίνης.

Η τουρκική κορβέτα Bafra εισήλθε στο στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου στις 23:50 της 23ης Μαρτίου συνοδευόμενη από την πυραυλάκατο Κρυσταλλίδης.

Στις 2:10 της 24ης Μαρτίου η ελληνική πυραυλάκατος εξέπεμψε σήμα προς την τουρκική κορβέτα για παραβίαση της αβλαβούς διελεύσεως, ενώ βρισκόταν στο Στενό Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στις 2.30 η τουρκική κορβέτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων και πλέον πλέει νοτίως της Χίου σε διεθνή ύδατα παρακολουθούμενη από την ελληνική πυραυλάκατο.

Νωρίτερα την Τρίτη, πληροφορίες έκαναν λόγο ότι το τουρκικό πολεμικό ζήτησε και στοιχεία (λιμένα, κατάπλου, απόπλου, όνομα)από παραπλέον εμπορικό πλοίο και ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Όπως έγινε γνωστό η τουρκική κορβέτα δεν εξέπεμψε σήμα, με το οποίο ζητούσε στοιχεία από το ελληνικό εμπορικό πλοίο Αρχάγγελος. Η συνομιλία που καταγράφηκε φέρεται να ήταν τελικά μεταξύ του Λιμεναρχείο Ραφήνας και άλλου εμπορικού πλοίου που διέρχονταν από την περιοχή.

Σελίδα και στο Facebook

Ως ένα από τα ευτράπελα της υπόθεσης μπορεί να καταγραφεί το γεγονός ότι η τουρκική κορβέτα διαθέτει δική της σελίδα (group) στο Facebook.

Η σελίδα φαίνεται ότι δημιουργήθηκε από ναύτες που υπηρέτησαν στο πλοίο.

Ο σύνδεσμος της σελίδας: http://www.facebook.com/home.php?!/group.php?v=info&gid=22903912834

Στις πληροφορίες για την τουρκική κορβέτα αναφέρεται ότι καθελκύστηκε το 1979 στη Γαλλία. Υπηρέτησε με το όνομα F-788 FS Second-Maitre Le Bihan στο Γαλλικό Ναυτικό και έπειτα από 23 χρόνια, το 2002, εντάχθηκε στο δυναμικό του τουρκικού Ναυτικού μετονομαζόμενη TCG Bafra (F-505).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!