Κατεχόμενη Κύπρος: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιθεώρησε τη Διοίκηση του τουρκικού Στρατού

Απρίλιος 27, 2024. Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ,  επισκέφθηκε το βόρειο τμήμα της Κύπρου που βρίσκεται υπό κατοχή του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο Γιασάρ Γκιουλέρ επισκέφθηκε τη Διοίκηση της 28ης Μηχανοποιημένης Μεραρχίας Πεζικού στην Κατεχόμενη Κύπρο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατιωτικά νεκροταφεία, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Μετίν Γκιουράκ, τον Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Ερτζούμεντ Τατλίογλου, τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Σελτσούκ Μπαϊρακτάρογλου και τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας  Ζιγιά Κεμάλ Καντίογλου.

Μάλιστα, έγινε δεκτός με στρατιωτική τελετή στη Διοίκηση των Τουρκοκυπριακών Δυνάμεων Κατοχής, την οποία επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

«Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Τούρκος υπουργός  σε ομιλία του προς τον τουρκικό στρατό κατοχής είπε χαρακτηριστικά:

«Προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα και τον εναέριο χώρο μας  χωρίς δισταγμό και χωρίς συμβιβασμούς. Ενώ βρισκόμαστε εντός του πεδίου εφαρμογής των Συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας στην Κύπρο, που είναι το εθνικό μας ζήτημα, πραγματοποιούμε με επιτυχία τις δραστηριότητές μας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης με τις μεγάλες θυσίες σας, ηρωικοί μου σύντροφοι».

«Παγκόσμιος παράγοντας η Τουρκία»

«Η χώρα μας, που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής που περιβάλλεται από συγκρούσεις και διαμάχες, αναλαμβάνει ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες για την πρόληψη της εξάπλωσης εντάσεων και την επίλυση κρίσεων και προβλημάτων.

Από τον τερματισμό των συγκρούσεων και την επίλυση των κρίσεων στη νότια γεωγραφία μας έως τη διασφάλιση μόνιμης ειρήνης στον Καύκασο, – από τη διατήρηση του περιβάλλοντος ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα έως τη διατήρηση του ειρηνικού περιβάλλοντος στα Βαλκάνια.

Πραγματοποιούμε τις δραστηριότητές μας με ευέλικτο τρόπο, από τη συμβολή μας στην ασφάλεια στη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο έως τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για την εδραίωση της σταθερότητας στη Σομαλία και τα περίχωρά της.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν ότι η Τουρκία έχει γίνει παγκόσμιος παράγοντας. Αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι έχει γίνει ο αρχιτέκτονας και ένα αναπόσπαστο μέλος της διεθνούς αρχιτεκτονικής ασφάλειας και των τραπεζιών διαπραγματεύσεων», είπε ο Γιασάρ Γκιουλέρ.

The Hellenic Information Team

https://echedoros.blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»