Το βίντεο δείχνει ομήρους ΗΠΑ και Ισραήλ ζωντανούς στη Γάζα

ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΗΡΩΝ Ο Keith Siegel εμφανίζεται σε νέο βίντεο με ομήρουςΒΙΝΤΕΟ ΟΜΗΡΩΝ
Ο Keith Siegel, 64 ετών, φαίνεται στο νέο βίντεο

Η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την πρώτη απόδειξη της ζωής δύο ακόμη ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Στα πλάνα χωρίς ημερομηνία, ο Omri Miran λέει ότι κρατείται αιχμάλωτος για 202 ημέρες και ο Keith Siegel αναφέρει τις διακοπές του Πάσχα, υποδεικνύοντας ότι τα βίντεο γυρίστηκαν πρόσφατα.

Και οι δύο συνελήφθησαν όταν η Χαμάς εξαπέλυσε τις θανατηφόρες επιθέσεις της στις 7 Οκτωβρίου.

Απαντώντας στο βίντεο, οι οικογένειές τους προέτρεψαν την ισραηλινή κυβέρνηση να εξασφαλίσει μια νέα συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων.

Ο κ. Siegel, πολίτης των ΗΠΑ, απήχθη με τη σύζυγό του Aviva, αν και αφέθηκε ελεύθερη τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια μιας σύντομης εκεχειρίας.

Σε μια δήλωση βίντεο, η σύζυγος του Keith, Aviva είπε: "Keith, σε αγαπώ, θα πολεμήσουμε μέχρι να επιστρέψεις". Νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε στο BBC πώς το ζευγάρι κάποια στιγμή αφέθηκε σε ένα τούνελ από τους απαγωγείς τους καθώς μεταφέρονταν από μέρος σε μέρος. Τη στιγμή της συνέντευξης είπε ότι δεν ήξερε αν ο Keith ήταν ακόμα ζωντανός.

Η κόρη του Ιλάν είπε: "Βλέποντας τον πατέρα μου σήμερα τονίζει σε όλους μας πόσο πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό και να φέρουμε όλους στο σπίτι. Απαιτώ από τους ηγέτες αυτής της χώρας να δουν αυτό το βίντεο και να δουν τον πατέρα τους να φωνάζει βοήθεια."

Η άλλη κόρη του, Σιρ, είπε: «Αν παρακολουθήσατε το βίντεο, είδατε ότι ο πατέρας μου ξέρει ότι όλοι ερχόμαστε στο ράλι κάθε εβδομάδα και παλεύουμε για αυτόν και για όλους τους αιχμαλώτους».

Ο Ντάνι Μιράν, ο πατέρας του Όμρι Μιράν, προέτρεψε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να «εγκρίνει οποιαδήποτε βιώσιμη συμφωνία».

«Κάντε ένα μικρό και αναίμακτο βήμα και για τους δύο λαούς», είπε, προσθέτοντας: «Όλος ο λαός του Ισραήλ και τα έθνη του κόσμου θέλουν να δουν ένα τέλος στην αιματοχυσία και κυρίως ένα τέλος στα δεινά του λαού σας».

Παρακολουθήστε: Η Aviva Siegel, στο κέντρο, είπε ότι η οικογένεια θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ασφαλή επιστροφή του συζύγου της

Τα κεντρικά γραφεία του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων ανέφεραν ότι το βίντεο ήταν «η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα για να εγκρίνει μια συμφωνία για την επιστροφή όλων των ομήρων».

Ακολουθεί ένα άλλο βίντεο απόδειξης ζωής που η ομάδα δημοσίευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που δείχνει τον Ισραηλινοαμερικανό όμηρο Hersh Goldberg-Polin, 23, ο οποίος εμφανίζεται χωρίς το κάτω αριστερό του χέρι στο σύντομο κλιπ. Ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σε απάντηση, η μητέρα και ο πατέρας του ζήτησαν επίσης να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλιστεί μια νέα συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων.

Οι Siegels απήχθησαν από το Kibbutz Kfar Aza στις 7 Οκτωβρίου όταν η Χαμάς επιτέθηκε σε ισραηλινές κοινότητες κοντά στη Γάζα, ενώ ο κ. Miran αιχμαλωτίστηκε από το Kibbutz Nir Oz.

Μιλώντας υπό πίεση στο βίντεο που κυκλοφόρησε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ο κ. Σίγκελ, 64 ετών και ο κ. Μιράν, 46 ετών, προτρέπουν την ισραηλινή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε συμφωνία με τη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων.

"Είμαι εδώ στην αιχμαλωσία της Χαμάς για 202 ημέρες. Η κατάσταση εδώ είναι δυσάρεστη, δύσκολη και υπάρχουν πολλές βόμβες", ακούγεται να λέει ο κ. Μιράν.

Το νέο βίντεο έρχεται καθώς η Χαμάς είπε ότι μελετά την τελευταία πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία. Δημοσιεύματα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο μεσολαβητής Αίγυπτος έστειλε αντιπροσωπεία στο Ισραήλ για να δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις που έχουν σταματήσει.

Εβδομάδες έμμεσων διαπραγματεύσεων απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Χαμάς απέρριψε προηγούμενη πρόταση για κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 40 από τους εναπομείναντες ομήρους.

Η ομάδα έχει επιμείνει στο παρελθόν ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνιμο τέλος του πολέμου, πλήρη ισραηλινή στρατιωτική απόσυρση από τη Γάζα και απεριόριστη επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους. Το Ισραήλ επιμένει ότι πρέπει να καταστρέψει τη Χαμάς στη Γάζα και να απελευθερώσει τους ομήρους.

Το Ισραήλ φαίνεται να προχωρά με σχέδια για επίθεση στη Ράφα, στη νότια Γάζα, παρά τις προειδοποιήσεις για τις δυνητικά καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες για το 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που βρίσκονται εκεί.

Οι επιθέσεις της Χαμάς σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους και η ομάδα πήρε περίπου 250 ομήρους. Η εκστρατεία αντιποίνων του Ισραήλ στη Γάζα έχει σκοτώσει περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους, λέει το υπουργείο Υγείας της Χαμάς εκεί.

Μια συμφωνία που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο οδήγησε στη Χαμάς να απελευθερώσει 105 ομήρους - στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά - με αντάλλαγμα μια εβδομαδιαία κατάπαυση του πυρός και περίπου 240 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές. Περίπου 133 όμηροι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, από τους οποίους περίπου 30 πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

https://www.bbc.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»