Ραγδαία κλιμάκωση: Χερσαίες επιχειρήσεις από το Ισραήλ και στη νότια Λωρίδα της Γάζας – Τι λέει ο αρχηγός του στρατού


Ο αρχηγός του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Herzl Halevy δήλωσε την Κυριακή ότι οι IDF θα πολεμήσουν στη νότια Λωρίδα της Γάζας «όπως κάναμε δυναμικά και διεξοδικά στο βόρειο τμήμα της λωρίδας». Στην ομιλία του προς τους στρατιώτες στη Μεραρχία της Γάζας, ανέφερε ότι η επιχείρηση στη νότια λωρίδα «θα γίνει με όχι λιγότερη δύναμη» από εκείνη στο βόρειο τμήμα.

«Έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε με τον πιο διεξοδικό τρόπο, και όπως το κάναμε με δύναμη και διεξοδικά στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, το κάνουμε και τώρα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, και επίσης συνεχίζουμε να ενισχύουμε τα επιτεύγματα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας», πρόσθεσε.

Τα νεότερα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες απέκτησαν τον έλεγχο των σηράγγων της Χαμάς που στεγάζουν διοικητές της οργάνωσης και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις υπόγειες υποδομές σε όλη τη λωρίδα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με Ισραηλινούς ομήρους.

Οι IDF πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις ασχολούνται επίμονα με την περιοχή του νοσοκομείου Rantisi στο βόρειο τμήμα της λωρίδας, καθώς και με τον προσφυγικό καταυλισμό Jabalya, τη συνοικία Shujaiyeh στην ανατολική πόλη της Γάζας και τη συνοικία Zeitoun στα νότια της πόλης.

Σύμφωνα με τον στρατό, ο αριθμός των θυμάτων που ανέφερε η Χαμάς μετά το χθεσινό χτύπημα των IDF στη Γάζα «είναι υπερβολικός και πίσω από αυτά κρύβονται δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς». Οι IDF ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ανώτεροι διοικητές πεδίου της Χαμάς που επλήγησαν από τις επιθέσεις.

Nωρίτερα, το Associated Press μετέδωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ, έπληξε εκατοντάδες στόχους της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιθέσεις, ναυτικές δυνάμεις και πυροβολικό.

https://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»