«Ο Μητσοτάκης απογοητευμένος και αγανακτισμένος με την κράτηση Μπελέρη», αλβανικό δημοσίευμα

Ιούλιος  2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

«Απογοητευμένος και εξοργισμένος» από τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης και την κράτηση του δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφει αλβανική εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος της συνόδου, ο Μητσοτάκης έστειλε ένα σκληρό μήνυμα στα Τίρανα, ενώ είπε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για την υπόθεση αυτή.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για το τι συμβαίνει σήμερα στην Αλβανία στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και να εκφράσω την απογοήτευση και την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος δήμαρχος συλλαμβάνεται πράγματι δύο ημέρες πριν από την εκλογή του και βρίσκεται στη φυλακή, για εμάς, με αμφίβολες δικονομικές διατάξεις».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την υπόθεση Μπελέρη ως «πλήγμα στο κράτος δικαίου και στις προσπάθειες της Αλβανίας να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο», ενώ είπε ότι αυτό θα είναι ένα στοιχείο της ελληνικής αξιολόγησης της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

«Ο σεβασμός των βασικών κανόνων του κράτους δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για κάθε χώρα που σχεδιάζει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα έχει γίνει πλήρως κατανοητό και στην Αλβανία».

Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι ένα θέμα που η Ελλάδα «θα αφήσει να περάσει έτσι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις, μέχρι την αποφυλάκιση του Μπελέρη, γράφει η gazeta Dita.

https://echedoros.blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»