Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Άγκυρα πριν την «έξοδο» του «Abdulhamid Han» – Αμφισβητεί εκ νέου την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά – Ο «σεβντάς» για τα F-16

Η Ελλάδα επεκτείνεται εναντίον της Τουρκίας υποστηρίζει ο Χουλουσί Ακάρ αγνοώντας εσκεμμένα ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν Ελληνικά εδάφη με Συνθήκες και Συμφωνίες την ώρα που η Τουρκία αγνοεί κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας κατέχοντας παράνομα το 36,2% της Κύπρου. 

«Βαφτίζει»  την  αμυντική ενίσχυση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου απέναντι στην επιθετικότητα της Άγκυρας ως απειλή για την Τουρκία και με απροκάλυπτα ωμό τρόπο κάνει λόγο για αντίδραση και δήθεν δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Μόλις μια εβδομάδα πριν από την αναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη πλέον «έξοδο» του πλωτού γεωτρύπανου «Abdulhamid Han» στην Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ με ένα παραλήρημα εμπρηστικών τοποθετήσεων «ρίχνει λάδι στη φωτιά». Στήνει συγκρουσιακό σκηνικό και απειλεί εμμέσως με επέμβαση στο όνομα της ασφάλειας της χώρας του.

Πήγαν και εγκατέστησαν αεροδρόμια, άρματα μάχηςπυροβόλα.Αυτό δεν μας δημιουργεί το δικαίωμα για αυτοάμυνα; H εγκατάσταση των όπλων κάτω από τη μύτη μας δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα μας; Τι θα συμβεί αν αντιδράσουμε; Δεν γίνεται συζητήσιμη η κυριαρχία αυτών των νησιών λόγω της στρατιωτικοποίησης; αναφέρει ο υπουργός-«στρατάρχης»  σε συνέντευξη του στο κρατικό Anadolu δίνοντας το στίγμα ότι η Τουρκία κάθε άλλο δείχνει διάθεση να κατεβάσει τους τόνους.

Παρά το «ράπισμα» από την πάλαι ποτέ θιασώτη της γραμμής «ίσων αποστάσεων» Γερμανία με την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Aναλένα Μπέρμποκ  ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν Ελληνικό έδαφος αλλά και την αποδοκιμασία των ΗΠΑ στον Τουρκικό αναθεωρητισμό, η Άγκυρα δείχνει αποφασισμένη να πάει κόντρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Και απειλεί σε όλα πλέον τα «μέτωπα» με έκρηξη έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Εσείς δηλαδή με 3000 νησιά στο Αιγαίο θα έρθετε μπροστά στη μύτη μας και θα μας κατηγορείτε για επεκτατισμό.Πραγματικά δεν υπάρχει καμία λογική. Εμείς αυτό θέλουμε να το δουν να το καταλάβουν οι τρίτες χώρες. Υπάρχει κάτι που έχει ξεκινήσει από το 1832 και συνεχίζεται. Υπάρχει μια διαδικασία. Έχουν καλύψει όλο το Αιγαίο.Εδώ μιλάμε για μια χώρα που απο την ίδρυση της  έχει επεκταθεί 5 ή 7 φορές . Ποιος είναι ο επεκτατικός; Εναντίον της Τουρκίας!» τονίζει ο Χουλουσί Ακάρ σε μια προσπάθεια να εμφανίσει την Ελλάδα ως αναθεωρητική δύναμη. Και να νομιμοποιήσει συνολικά το «γκριζάρισμα» του Ανατολικού Αιγαίου.

 Η Ελλάδα επεκτείνεται εναντίον της Τουρκίας υποστηρίζει ο Χουλουσί Ακάρ αγνοώντας εσκεμμένα ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν Ελληνικά εδάφη με Συνθήκες και Συμφωνίες την ώρα που η Τουρκία αγνοεί κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας κατέχοντας παράνομα το 36,2% της Κύπρου

Η αμυντική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στην εξοπλιστική φρενίτιδα τα τελευταία χρόνια της Τουρκίας με κατασκευή αεροπλανοφόρου, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς  και εκατοντάδων οπλισμένων επιθετικών μη επανδρωμένων UAV φαίνεται ότι όχι απλά έχει εκνευρίσει τους γείτονες αλλά τους κάνει να φαντασιώνονται επιθετικά σενάρια εναντίον της. «Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός  ενώ η Άγκυρα και ο κυβερνητικός εταίρος Μπαχτσελί  εμφανίζουν  χάρτες με «βαμμένα κόκκινα» τα Ελληνικά νησιά ακόμα και την Κρήτη. «Πενταπλασίασε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς αλλά αυτό δεν αρκεί απέναντι στις Τουρκικές Δυνάμεις» τονίζει ο Χουλουσί Ακάρ.

Η σκληρή όμως πραγματικότητα για την δήθεν πανίσχυρη στρατιωτικά Τουρκία αποκαλύπτεται από τον «σεβντά» των γειτόνων για την αγορά μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ και τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου της . Με τους γείτονες να προτάσουν τα 6 δις δολάρια που διαθέτουν προκειμένου να «σπάσουν» το Αμερικανικό «μπλόκο».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

https://infognomonpolitics.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!