Η Κίνα κοροϊδεύει τον κόσμο καθώς συνεχίζονται οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ

 

Παρόλο που η Κίνα θέλει ο κόσμος να πιστεύει ότι τα πράγματα είναι όλα ρόδινα στο Θιβέτ, τα πρόσφατα περιστατικά στα οποία αυτοπυρπολήθηκαν δύο Θιβετιανοί μέσα σε διάστημα ενός μήνα, αποκάλυψαν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επέφερε το Πεκίνο.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν ένας 25χρονος δημοφιλής τραγουδιστής της πρωτεύουσας Λάσα και ένας 81χρονος άνδρας από την Νγκάμπα στην επαρχία Άμντο του Θιβέτ, την οποία η Κίνα έχει ενσωματώσει στην επαρχία Σιτσουάν.

Τον περασμένο μήνα, στις 26 Απριλίου, το Θιβετιανό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία (TCHRD) με έδρα το Dharamshala δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της Κίνας που κυβερνούσε το Θιβέτ, ανέφερε η Hong Kong Post.

Το TCHRD αναφέρεται σε περίπου 160 γνωστές περιπτώσεις αυτοπυρπόλησης από απλούς Θιβετιανούς από το 2009, όταν η κινεζική κυβέρνηση υιοθέτησε μια αυστηρή καταστολή της ελευθερίας μετακίνησης και της συλλογικής έκφρασης.

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες από δυστυχισμένους Θιβετιανούς που αρνήθηκαν να εξημερωθούν ακόμη και μετά από 70 χρόνια αποικιακού ελέγχου και κομμουνιστικής κατήχησης. Πέρυσι τον Ιούλιο, όταν ο Xi έφτασε ξαφνικά στο Θιβέτ για μια τριήμερη επίσκεψη, οι Θιβετιανοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες εναντίον του.

Ο Σι ισχυρίστηκε ότι οι Κινέζοι διαχειριστές του Θιβέτ και τα κομμουνιστικά στελέχη θα εργαστούν ακούραστα προς την κατεύθυνση της εγκαθίδρυσης του «Θιβετιανού Βουδισμού με Κινεζικά Σοσιαλιστικά Χαρακτηριστικά».

Ωστόσο, οι αξιώσεις πέφτουν σταθερές καθώς η Κίνα δεν κατάφερε να κερδίσει την πίστη των Θιβετιανών. Η Κίνα έκανε ψευδείς ισχυρισμούς για να εισαγάγει το Θιβέτ σε μια νέα εποχή «οικονομικής ανάπτυξης» και να «απελευθερώσει» το Θιβέτ από τη «φεουδαρχική» κυριαρχία του Δαλάι Λάμα, αλλά τελικά ο κομμουνιστικός μηχανισμός στο Θιβέτ αποκαλύπτεται.

Επιπλέον, η Κίνα προσπαθεί να καθαρίσει το Θιβέτ από την παραδοσιακή θρησκευτική, πολιτιστική και κοινωνική του ταυτότητα, αφομοιώνοντας τον πληθυσμό του στη σημερινή κομμουνιστική ταυτότητα Χαν της Κίνας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της ίδιας της Κίνας, το συνολικό μέγεθος των 55 «εθνοτικών εθνικοτήτων», όλες μαζί, είναι λίγο λιγότερο από το 8 τοις εκατό, ενώ οι Χαν αντιπροσωπεύουν το 92 τοις εκατό του πληθυσμού της Κίνας, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.

Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας δημοσίευσε μια νέα σειρά κανονισμών που διέπουν την εισαγωγή μαθητών από το Θιβέτ που σκοπεύουν να εισαχθούν σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στο Θιβέτ ή την Κίνα.

Ο LhadonTethong, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δράσης του Θιβέτ, σε ένα διεθνές σεμινάριο, είπε «Στο όνομα της εκπαίδευσης αυτά τα μικρά παιδιά υποβάλλονται σε κομμουνιστική πλύση εγκεφάλου και πίστη στο ΚΚΚ. Ο αριθμός τέτοιων παιδιών σε αυτά τα σχολεία έχει πλέον ξεπεράσει τις 800 χιλιάδες, που είναι περίπου το 80 τοις εκατό του πληθυσμού Θιβετιανών παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας».

https://directus.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»