Η αντίδραση του προέδρου της Σερβίας προς ΗΠΑ, Τουρκία και Βρετανία για παροχή όπλων στο Κοσσυφοπέδιο

 


Απρίλιος 18, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Σερβίας υπενθύμισε στις ΗΠΑ, Τουρκία και Βρετανία ότι η προμήθεια όπλων στο Κοσσυφοπέδιο είναι αντίθετη με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Σέρβος ηγέτης υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με την απόφαση 1244, μπορεί να υπάρχει μόνο μία στρατιωτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια - μια διεθνής αποστολή υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ (KFOR). Ωστόσο, αυτοί οι όροι παραβιάζονται και η Πρίστινα, με την υποστήριξη της Δύσης, σχηματίζει δικό της στρατό.

Ο Βούτσιτς λέει ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να οπλίσει την Πρίστινα, επικαλούμενος τα ακριβή άρθρα του ψηφίσματος 1244, σύμφωνα με τα οποία αυτό δεν πρέπει να γίνει.

«Δεν είχαν καν το δικαίωμα να πάρουν απόφαση για τη συγκρότηση του Σώματος Προστασίας του Κοσσυφοπεδίου. Έπρεπε να έχουν πλειοψηφία μεταξύ των μειονοτήτων, την οποία δεν είχαν. Μην ξεχνάτε ότι η συμφωνία από το Κουμάνοβο προβλέπει μία στρατιωτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο - την KFOR. 

Οι Άγγλοι δεν είναι οι πρώτοι που τους οπλίζουν. Και αυτό με επικίνδυνους πυραύλους, που αποδείχτηκαν καλοί στην Ουκρανία. Καταλάβαμε το μήνυμα. Οπλίστηκαν και από τους Αμερικάνους και οι Τούρκοι εκπαιδεύουν πιλότους για το μέλλον, όταν μάλλον κάποιος θα τους παραδώσει αεροπλάνα. 

Και είναι αυτοί που μας ζητούν να στηρίξουμε το διεθνές δίκαιο. Οι ίδιοι που το πατάνε τόσο βάναυσα. Η ερώτησή μου είναι απλή - εξακολουθεί να ισχύει το ψήφισμα 1244; Ναι ή όχι; Ή έπαψε να ισχύει μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Έτσι είναι δυνατόν. Και γιατί δεν αναγνωρίζεται στους άλλους – ρώτησε, σύμφωνα με τη novosti.rs

--

The Hellenic Information Team

 https://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»