Νέα πρόκληση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά, «τι χαρά για εμάς που την ανοίξαμε και προσευχόμαστε όλες τις στιγμές»


Επίδειξη ισχύος από τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ πέφτει σημαντικά η δημοτικότητά του

Εξακολουθούν να ηχούν οι προκλητικές κορώνες του Ταγίπ Ερντογάν που αυτή τη φορά επέλεξε να θίξει το θέμα της Αγίας Σοφίας. 

Μάλιστα συνεχάρη εαυτόν για το άνοιγμά της σε προσευχές, ενώ η δημοτικότητά του γνωρίζει κατρακύλα όπως άλλωστε συμβαίνει και με την τουρκική λίρα. 
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές των Τούρκων την… ιδέα της Άλωσης έως και το 2053.

«Εμείς το όραμα του την έννοια της Άλωσης θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στο νου και τις καρδιές της νέας γενιάς. Ανοίξαμε την Αγιά Σοφιά μας; Επίσης στην Αγιά Σοφιά μας, δόξα σοι Κύριε, προσευχόμαστε τις Παρασκευές; Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. 

Νωρίτερα, ο Ερντογάν αποφάσισε να προχωρήσει και σε έμπρακτη επίδειξη της φυσικής του ικανότητας, παίζοντας μπάσκετ.

Λίγες ημέρες πριν, βίντεο έδειχνε τον Τούρκο πρόεδρο να μετακινείται με δυσκολία. Δημοσιογράφοι απέδωσαν την κόπωση στην ορθοστασία, μετά από χειρουργείο για την αφαίρεση κιρσών.

Σήμερα όμως, ο Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής, σε τέμενος της συνοικίας Ουρανίγιε, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε ένα λύκειο και συνομίλησε με μαθητές.

Επόμενος σταθμός του ήταν ένα πάρκο που επρόκειτο να εγκαινιάσει. Βλέποντας μια ομάδα νεαρών να παίζουν μπάσκετ μπήκε... αυθορμήτως στον αγώνα. Για του λόγου το αληθές, δεν ήταν ντυμένος με αθλητική περιβολή, αλλά με κοστούμι και εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με τη γραβάτα του, έχοντας αποχωριστεί το σακάκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!