Τα «άκουσε» ο Τούρκος Πρόξενος από την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη

 


Μπορεί στο twitter το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη να ανέφερε με ανάρτηση ότι η συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο στην πόλη είχε ως θέμα ανάπτυξη και την προοπτική η Θεσσαλονίκη να γίνει τεχνολογικός κόμβος, όμως οι συζήτηση των δύο διπλωματών επικεντρώθηκε στην παρουσία των ΗΠΑ στην Θράκη.

Ο Τούρκος Πρόξενος μεταβίβασε την ανησυχία της Άγκυρας για την Αμερικανική παρουσία σε όλη την Θράκη και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί αυτή σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στρατιωτικά.

Η Αμερικανίδα Πρόξενος, Ελίζαμπεθ Λι, άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες των Το΄ύρκων, και απάντησε ότι η παρουσία αυτή δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας όπως είχε αναφέρει και ο Τζέφρι Πάιατ από το Thessaloniki Summit.

Η Ελίζαμπεθ Λι φαίνεται όμως ότι δεν ξέχασε τις επιθέσεις που δέχτηκε στην Θράκη η ίδια αλλά και ο Αμερικανός Πρέσβης από κήρυκες μίσους μέσα στα Τεμένη. Τα άτομα αυτ΄σ χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα, κάτι φυσικά που γνωρίζουν οι Αμερικανοί, τα οποία στα κυρήγματα τους εδώ και δύο χρόνια αναφέρονται συνεχώς στους Αμερικανούς, και σύμφωνα με πληροφορίες η Αμερικανίδα Πρόξενος δεν στ΄άθηκε απλά σε αναφορές.

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2021, η Αμερικανίδα Πρόξενος είχε βρεθεί στην τελική φάση της άσκησης ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 21» (THRACIAN COOPERATION – 21, και αυτό δεν είχε αρέσει καθόλου στον «στρατό» του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη. Τότε, Στην προσευχή της Παρασκευής στοχοποιήθηκε για ακόμη μια φορά ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, όπως και η Αμερική λόγω της νέας σχέσης που δημιουργείται με την Τουρκία από την διοίκηση Μπάιντεν. Το « σε άρθρο του είχε σημειώσει «η κ.Elisabeth K.Lee για την παρουσία της στο Πετροχώρι Ξάνθης. Μια γυναίκα στην Θράκη, Αμερικανίδα με ισχυρή θέση και προσωπικότητα, δεν είναι καθόλου καλή εικόνα για τους διακινητές μίσους. Οι επιθέσεις στο πρόσωπο της έγιναν την ίδια ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος απέσυρε την Τουρκία από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης»

https://www.viadiplomacy.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!