Καραγιλάν σε Ακάρ: Έχετε χρησιμοποιήσει εναντίον μας πέντε είδη χημικών όπλων

 


Ο στρατιωτικός ηγέτης των Κούρδων ανταρτών, απέδειξε στον Ακάρ ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί πέντε τύπους χημικών όπλων εναντίον τους

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ HULUSI AKAR, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ, Ο MURAT KARAYILAN ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ 5 ΕΙΔΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του PKK, Μουράτ Καραγιλάν, έκανε δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς για χημικά όπλα, τα οποία λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση της Τουρκίας στην Ομοσπονδιακή Περιοχή του Κουρδιστάν από τις 23 Απριλίου μέχρι σήμερα και τα ευρήματα των οποίων παρουσιάστηκαν σε διεθνείς οργανισμούς.

Μιλώντας σε ένα πρόγραμμα στο Stêrk TV σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων, το οποίο ζητούσε «επιτόπια έρευνα» από τα Ηνωμένα Έθνη και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από ειδικούς μέχρι διανοούμενους, ο Karayılan είπε ότι έχουν διαπιστώσει ότι η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει 5 είδη χημικών όπλων εναντίον τους μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του Πρακτορείου Ειδήσεων Fırat, ο Karayılan δήλωσε ότι μέχρι στιγμής χρησιμοποιήθηκαν τα εξής χημικά όπλα:

  • Tabun, αέριο που προκαλεί νευρική παράλυση
  • Χλωροπίνη, που προκαλεί ασφυξία
  • Sülfür Mustant, φλεγόμενο αέριο
  • Αέριο που προκαλεί απώλεια μνήμης και περιοδική παράλυση
  • Αέριο πιπεριού.

Ανιχνεύθηκεν πέντε χημικά αέρια

Ο Karayılan απαρίθμησε και όρισε αυτούς τους πέντε τύπους αερίων ως εξής:

*Ένα από αυτά είναι το νευρικό αέριο. Με άλλα λόγια, παγώνει τα νευρικά κύτταρα του ατόμου, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακίνητα. Αυτό προκαλεί το θάνατο του ατόμου που το εισπνέει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η κύρια ουσία αυτού του αερίου ονομάζεται Tabun. Όταν χρησιμοποιείται αυτό το όπλο, η μυρωδιά του μοιάζει με αυτή του φρούτου, αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει καθόλου μυρωδιά.

* Το δεύτερο όπλο που χρησιμοποιούν προκαλεί την ασφυξία των ανθρώπων. Αυτό το όπλο περιέχει το αέριο χλωροπίνη. Αυτό το αέριο ονομάζεται επίσης Πράσινος Σταυρός. Αυτή η διατύπωση αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τους Γερμανούς κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τότε βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων. Μπορεί τώρα οι Τούρκοι να το παρασκευάζουν μόνοι τους, αλλά φυσικά υπάρχει πιθανότητα να το παρασκευάζουν μαζί με τους Γερμανούς. Η κύρια προέλευση αυτού του χημικού όπλου είναι η Γερμανία. Αυτό το όπλο πνίγει ανθρώπους όπου χρησιμοποιείται.

* Το άλλο χημικό όπλο είναι εύφλεκτο αέριο. Αυτό το αέριο καίει και στεγνώνει τους ανθρώπους. Όπου και να το πετάξεις, καίει τα πάντα. Η χημική του ονομασία είναι Sulphur Mustant. Και αυτό είναι γερμανικής κατασκευής. Ένα άλλο όνομα είναι Κίτρινος Σταυρός. Επίσης κιτρινίζει όταν χρησιμοποιείται. Ωστόσο, καίει κάθε περιοχή όπου χρησιμοποιείται.

* Ένα άλλο αέριο που χρησιμοποιούν κάνει τους ανθρώπους νωθρούς, προκαλεί απώλεια μνήμης και τους κάνει να χάνουν τις αισθήσεις τους. Οι άνθρωποι εξασθενούν και υποφέρουν από περιοδική παράλυση. Όπως έγινε στην περίπτωση του Kartal Tepesi, χρησιμοποιούν αυτό το αέριο σε πολλά σημεία.

* Πέμπτο είναι το αέριο πιπεριού. Με άλλα λόγια, είναι τα αέρια που χρησιμοποιούν σήμερα σε κοινωνικές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις. Φυσικά, όταν χρησιμοποιείται σε στενό χώρο ή σε τούνελ, εξαλείφονται οι συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους. Επομένως, αυτό είναι επίσης ένα θανατηφόρο αέριο.

Απάντηση στον Ακάρ

Απαντώντας στον υπουργό Άμυνας Hulusi Akar, ο οποίος απέρριψε τη χρήση χημικού αερίου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ομολογώντας όμως ότι «Χρησιμοποιούμε μόνο σπρέι πιπεριού», ο Murat Karayılan είπε: «Λέει ψέματα. Χρησιμοποιούν  εναντίον μας αυτές τις 5 ουσίες που μπορέσαμε να εντοπίσουμε μέχρι στιγμής».

Τέλος, ο Karayılan δήλωσε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν φέτος, μη μπορώντας να κάμψουν την αντίσταση των ανταρτών, κατέφυγαν στα χημικά όπλα, η χρήση των οποίων απαγορεύεται. Καταλήγοντας τόνισε το εξής:

“ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ”.

INFOGNOMONPOLITICS.GR

 https://www.anixneuseis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!