ΕΚΤ: "εάν η Κεντρική Τράπεζα δεν κυκλοφορήσει ψηφιακά νομίσματα, ενδέχεται να προκύψουν κίνδυνοι χρηματοοικονομικής σταθερότητας".

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δημοσίευσε μια έκθεση μεγάλης κλίμακας στην οποία οι αναλυτές αξιολογούν τον διεθνή ρόλο του ευρώ, καθώς και συζητούν τις προοπτικές έκδοσης ψηφιακών νομισμάτων.
Οι συντάκτες της έκθεσης πιστεύουν ότι η έκδοση των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της θέσης των ρυθμιστικών αρχών. Εάν δεν προωθηθούν τέτοια περιουσιακά στοιχεία, αυτό θα μπορούσε να απειλήσει το ρόλο των κεντρικών τραπεζών στην οικονομία της χώρας - οι τεχνολογικοί γίγαντες θα ξεκινήσουν τα ψηφιακά τους νομίσματα και θα τα ελέγξουν.
«Πρέπει να δοθεί προσοχή στους κινδύνους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίοι ενδέχεται να προκύψουν εάν η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν προσφέρει ψηφιακό νόμισμα. Επιπλέον, η απελευθέρωση ενός κυβερνητικού κρυπτονομίσματος θα βοηθήσει στην υποστήριξη της αυτονομίας ενός κυρίαρχου συστήματος πληρωμών και της διεθνούς χρήσης ενός τέτοιου νομίσματος στην ψηφιακή εποχή », γράφουν οι οικονομολόγοι Massimo Ferrari και Arnaud Mehl.
Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφορετικών ψηφιακών νομισμάτων. Αυτό θα δημιουργήσει ένα αρμονικό σύστημα με τυποποιημένες κανονιστικές απαιτήσεις καθώς και κρυπτογράφηση. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε γέφυρες μεταξύ ψηφιακών νομισμάτων διαφορετικών χωρών. Αυτό θα επιτρέψει σε διάφορα κυβερνητικά κρυπτονομίσματα να αλληλεπιδρούν μέσω ενός κοινού συστήματος διακανονισμού ή μιας κοινής διεπαφής τεχνολογίας. Ή ενσωματώστε τα συστήματα κρυπτονομισμάτων σε ένα σύστημα πληρωμών.
Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι η καλύτερη λύση είναι να διασφαλιστεί η συμβατότητα - αυτό θα απαιτήσει σημαντικά λιγότερη προσπάθεια εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών.
Θυμίζουμε ότι η ηγεσία της ΕΚΤ είναι αρκετά θετική σχετικά με τη δυνατότητα έναρξης του ψηφιακού ευρώ. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από την Πρόεδρο της ΕΚΤ Christine Lagarde, ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο μπορεί να ξεκινήσει εντός των προσεχών τεσσάρων ετών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!