Αυτό είναι το σπίτι που φαίνεται πως μεγάλωσε ο Χριστός ! (ΦΩΤΟ)




– Αυτό φημολογείται πως είναι το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός 
– Δείτε φωτογραφίες 
Ένα μικρό σπίτι στη Ναζαρέτ, το οποίο χρονολογείται κατά τον 1ο αιώνα, φαίνεται το μέρος που μεγάλωσε ο Χριστός σύμφωνα με τον αρχαιολόγο και καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Ρέντινγκ στην Αγγλία, Κεν Νταρκ.
Το 2006 ο αρχαιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Ρέντινγκ στην Αγγλία, Κεν Νταρκ,  ο οποίος ειδικεύεται στη ρωμαϊκή, βυζαντινή και θρησκευτική αρχαιολογία,ανακοίνωσε ότι ένα μικρό, πέτρινο σπίτι στη Ναζαρέτ θα μπορούσε να είναι το σπίτι, όπου έζησε ο Χριστός.
Το σπίτι ήρθε στην επιφάνεια το 1880, από καλόγριες της Αδελφότητας της Ναζαρέτ.
Και μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ακόμα αν υπήρξε πράγματι το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός με τη Μαρία και τον Ιωσήφ, ωστόσο ο αρχαιολόγος Νταρκ υποστήριζε σθεναρά την άποψή του.



Μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνές του, αναφέρεται ως το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός σε κείμενα Βυζαντινών και Σταυροφόρων που πέρασαν από την περιοχή τους αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού.
Επίσης, σημειώνει ως σημαντική ένδειξη το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί που κυριαρχούσαν στην περιοχή μέχρι τον 7ο αιώνα, στόλισαν το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισαν από πάνω την “Εκκλησία της Διατροφής”, για να το προστατεύει….
Βάσει αυτών των στοιχείων, ο Νταρκ υποστηρίζει ότι δεν θα είχαν δώσει τόση σημασία σε ένα μικρό σπίτι, αν δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος.
Ως σημαντική πηγή, εκτιμάται και ένα κείμενο του ηγούμενου Αντομνάν, ο οποίος έζησε στο μοναστήρι του νησιού «Iona» στη Σκωτία.
Στο εν λόγω κείμενο, το οποίο γράφτηκε το 670 μ.Χ. εξιστορούνταν το ταξίδι του Φράγκου επισκόπου Αρκούλφ, ο οποίος ανέφερε μια εκκλησία, η οποία είχε χτιστεί πάνω στο σπίτι, “όπου ο Κύριος τρεφόταν στην παιδική του ηλικία”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!