Ρωσία-ΗΠΑ "μπλόκαραν" καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ρωσία-ΗΠΑ "μπλόκαραν" καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ένα διαιρεμένο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατάφερε να συμφωνήσει να εκδώσει κάποια ανακοίνωση, μετά από μια κλειστή συνεδρίαση, για την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Τα πέντε ευρωπαϊκά μέλη του Συμβουλίου, που ζήτησαν τη συνάντηση -υπάρχουν 15 χώρες μέλη- προέτρεψαν την Τουρκία, σε κοινή δήλωση "να σταματήσει τις μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες". Λένε ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας απειλεί την πρόοδο ενάντια στο "εξτρεμιστικό Ισλαμικό Κράτος" από τον παγκόσμιο συνασπισμό.
Οι Ευρωπαίοι προειδοποίησαν ότι "οι ανανεωμένες ένοπλες εχθροπραξίες στα βορειοανατολικά θα υπονομεύσουν περαιτέρω τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, θα επιδεινώσουν την ταλαιπωρία των κατοίκων και θα προκαλέσουν περαιτέρω εκτοπίσεις".
Ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vassily Nebenzia,, η χώρα του οποίου είναι βασικός σύμμαχος της Συρίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οποιαδήποτε δήλωση του Συμβουλίου σχετικά με τη Συρία πρέπει να αντιμετωπίσει ευρύτερα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ξένων δυνάμεων στη χώρα.
Η Αμερικανός πρεσβης, Kelly Craft, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ "έχει καταστήσει σαφές ότι" οι Ηνωμένες Πολιτείες "δεν υποστηρίζουν με κανέναν τρόπο" την απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!