Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας -Στο έλεος του ψύχους οι μετανάστες [εικόνες]

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας -Στο έλεος του ψύχους οι μετανάστες [εικόνες]
 
Συνολικά, περισσότεροι από 500 πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στην πλατεία, στον σταθμό του Ηλεκτρικού. Ορισμένοι από αυτούς διανυκτέρευσαν εκεί, ενώ άλλοι, που μόλις αφίχθησαν, δηλώνουν ότι θα περάσουν τη νύχτα τους εκεί, σε αυτοσχέδια στρώματα που θα στρώσουν. Μια νύχτα που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του κύματος πολικού ψύχους που θα πλήξει τη χώρα και θα ρίξει τη θερμοκρασία κατά 12 βαθμούς Κελσίου. 




Ανάμεσα στους μετανάστες που έχουν καταφύγει στην πλατεία Βικτωρίας -οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αφγανικής καταγωγής- βρίσκονται και πολλά γυναικόπαιδα και κυρίως μικρά ανήλικα παιδιά, πολλά εκ των οποίων ασυνόδευτα. 
Δήμος Αθηναίων: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας
Εν τω μεταξύ, χθες ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας είναι ανεξέλεγκτη και υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων λόγω και του κύματος κακοκαιρίας που έρχεται. 
«Παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά, έχει γίνει εκ νέου αφόρητη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.Εν όψει και της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού, ζητάμε από την πολιτεία την λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την αποσυμφόρηση της πλατείας, τη στέγαση και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, καθώς και τη μέριμνα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων. 


Πάνω από 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες στην Αθήνα σήμερα το πρωί
Την ίδια ώρα, περισσότεροι απο 3.000 πρόσφυγες έφτασαν πριν από λίγο με τα πλοία της γραμμής από Χίο και Μυτιλήνη στο λιμάνι του Πειραιά ενώ μέχρι το βράδυ αναμένονται και νέες αφίξεις από τα εν λόγω νησιά. Συγκεκριμένα, με το πλοίο "Τέρα τζετ" έφτασαν πριν από λίγο 1.732 πρόσφυγες από την Μυτιλήνη. Αντίστοιχα, λίγο πριν τις 7 το πρωί, έπιασε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Αριάδνη» που μετέφερε 1.395 πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Αθροιστικά με τα δυο πλοία έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά συνολικά 3.127 άτομα.
Έν τω μεταξύ, στα λιμάνια της Χίου και Μυτιλήνης βρίσκονται δεμένα τα πλοία «Μπλου Σταρ 1», «Μπλου Σταρ Πάτμος» και «Νήσος Ρόδος» προκειμένου να επιβιβαστούν εντός της ημέρας καταγεγραμμένοι από τις αρχές του νησιού πρόσφυγες και μετανάστες. Υπολογίζεται ότι εάν τα δρομολόγια των δυο πλοίων ξεκινήσουν  μετά τις 12 το μεσημέρι τότε αυτό σημαίνει ότι θα πιάσουν βραδινές ώρες στο  λιμάνι του Πειραιά.









 http://www.iefimerida.gr/news/243194/anexelegkti-i-katastasi-stin-plateia-viktorias-sto-eleos-toy-psyhoys-oi-metanastes#ixzz3vpJ49tsT

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!