Ερχεται νέο αίτημα για άρση ασυλίας Σταθάκη

Δεκάδες παραπομπές και αίτημα άρσης ασυλίας Σταθάκη-Νέο βούλευμα για κακοδιαχείριση στο Παν. Κρήτης

Δεκάδες στελέχη και φοιτητές παραπέμπονται με βαριές κατηγορίες, για την κακοδιαχείριση κονδυλίων του Παν. Κρήτης. Mεταξύ των κατηγορουμένων και ο Γ. Σταθάκης. «Πρόκειται για άλλο διάστημα της ίδιας υπόθεσης για την οποία υπήρξαν αθωωτικές αποφάσεις το 2014», δηλώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός στο Euro2day.gr. 
Νέο παραπεμπτικό βούλευμα εις βάρος δεκάδων στελεχών αλλά και φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε σχέση με κακοδιαχείριση σημαντικών κονδυλίων του Πανεπιστημίου και με κακουργηματικές κατηγορίες, εξέδωσε το Συμβούλιο εφετών Κρήτης.

Μεταξύ των κατηγορουμένων εμφανίζεται και ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, για τον οποίο σύμφωνα με το βούλευμα, η υπόθεση θα διαχωριστεί και θα ξεκινήσει η διαδικασία για αίτημα άρσης της ασυλίας του προς τη Βουλή, από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Πρόκειται ωστόσο για υπόθεση που ξεκίνησε το 2001 και για την οποία έχει κατηγορηθεί ξανά ο κ. Σταθάκης, αλλά για διαφορετικό χρονικό διάστημα. Για το σκέλος εκείνο της υπόθεσης, έγινε δίκη και όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν με ομόφωνη απόφαση και εισήγηση του εισαγγελέα, τον Ιούνιο του 2014.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης δεν παρέστη τότε στη δίκη, καθότι η Βουλή είχε αρνηθεί την άρση της ασυλίας του το Δεκέμβριο του 2013, με βάση αθωωτική απόφαση για την υπόθεση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Το Euro2day.gr επικοινώνησε με τον κ. Σταθάκη, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση. Το συγκεκριμένο θέμα αφορά την ίδια υπόθεση (σ.σ. της περιόδου 1998-2000) για την οποία έχω αθωωθεί. Είναι το ίδιο θέμα αλλά αφορά τη χρονική περίοδο 2000-2001. Την άλλη φορά ήταν "κατηγορούμενοι" 48 καθηγητές. Τώρα βάλανε και φοιτητές, σύνολο 130 άτομα. Την πρώτη φορά η απόφαση ήταν αθωωτική».
«Την προηγούμενη φορά ζήτησα από τη Βουλή να μην κάνει άρση της Βουλευτικής μου ασυλίας», προσέθεσε. Σε ερώτηση του Euro2day.gr αν θα πράξει το ίδιο και για τη νέα υπόθεση ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο.
«Η υπόθεση πήγαινε για παραγραφή, λόγω 15ετίας, και επέλεξαν τελευταία στιγμή, δεν ξέρω για ποιον λόγο, για την ίδια υπόθεση, το ίδιο θέμα, τις ίδιες περιπτώσεις, για την οποία υπάρχει ομόφωνη αθωωτική απόφαση», κατέληξε.                                                                                                 http://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!