Αμερικανός Πρέσβης στα Σκόπια: Η κυβέρνηση ενδέχεται να χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ



«Αποστάσεις ΗΠΑ από τον Γκρούεφσκι: Οι ψηφοφόροι να επιλέξουν το σωστό ηγέτη»

Δεκέμβριος 20, 2013.

Σκόπια.

Ο Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια, Paul Wohlers,  προέβη σε δηλώσεις, προχθές, οι οποίες έμμεσα απευθύνονταν στην ηγεσία των Σκοπίων.

Οι δηλώσεις αναφέρονταν σε λανθασμένες πολιτικές επί μια σειρά ετών, από τις οποίες καθοδηγήθηκε η χώρα και η συνέχεια των οποίων ενδέχεται να οδηγήσει στην απώλεια της συμπάθειας και της υποστήριξης των ΗΠΑ, αναφέρει η τηλεόραση ‘Alsat-M’ των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το λεξιλόγιο το οποίο χρησιμοποίησε ο πρέσβης Wohlers στοχεύει κατευθείαν στον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι και στον τρόπο που διαχειρίζεται γενικότερα την πολιτική του κρατιδίου.

Συγχρόνως μεταφέρει ένα μήνυμα προς το λαό των Σκοπίων να σκεφθεί την επόμενη φορά που θα ψηφίσει στις εκλογές, σημειώνει το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας σε φοιτητές  σε πανεπιστήμιο των Σκοπίων (Universitetit Fon. Semra Jakup), είπε:

«Σήμερα πρέπει να ζητάτε από τον αρχηγό του κράτους, αυτό που πρέπει η χώρα να είναι. Η αλήθεια είναι ότι παντού στον κόσμο εμφανίζονται πολιτικοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα εθνοτικά ή πολιτιστικά θέματα για πολιτικά οφέλη. Ευελπιστούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκτήσουν περισσότερους ψήφους, αλλά μακροπρόθεσμα προκαλούν ζημιά  στο κράτος και τους πολίτες του. Από την άλλη πλευρά εάν οι πολίτες δεν ανταποκρίνονται σε αυτές τις πολιτικές , τότε, ενδέχεται, οι πολιτικοί να σταματήσουν  να ασκούν αυτές τις τακτικές... Έτσι, τελικά, τα πάντα εξαρτώνται από τους ψηφοφόρους, αυτό είναι μία από τις αξίες της δημοκρατίας. Εσείς είστε αυτοί που ψηφίζουν, εσείς είστε αυτοί που επιλέγουν τους ηγέτες σας και έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε του ηγέτες οι οποίοι θα χαράξουν τη πορεία στο μέλλον και θα σας οδηγήσουν σε αυτό», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια, Πώλ Γουόλερς.

--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!