Ανελέητη σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόε – Κόκκινη βάφτηκε η θάλασσα (φωτο)




Για περισσότερους από τέσσερις αιώνες οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών Φερόε, 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σκωτίας, σφαγιάζουν φάλαινες πιλότους για το λίπος και το κρέας τους.
Η βάναυση παράδοση κέντρισε το ενδιαφέρον του Αμερικανού φωτογράφου Benjamin Rasmussen από το Ντένβερ, ο οποίος επισκέφτηκε τα νησιά και κατέγραψε σκληρές εικόνες με την κάμερά του.


Στην σφαγή των φαλαινών συμμετέχουν ολόκληρα χωριά. Οι κάτοικοι με βάρκες εγκλωβίζουν κοπάδια κοντά στην ακτή και στη συνέχεια τα σφαγιάζουν, βάφοντας τη θάλασσα κόκκινη.

Μετά το κυνήγι, που λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι, το λίπος και το κρέας των ζώων που σφαγιάζονται μοιράζεται στα μέλη της κοινότητας.

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων ζητούν να τερματιστεί η πρακτική της σφαγής των φαλαινών, υποστηρίζοντας πως είναι απάνθρωπη, βάρβαρη και περιττή.

Σε ανελέητη σφαγή δελφινιών, στο πλαίσιο βάναυσης παράδοσης, επιδίδονται κάθε χρόνο και οι κάτοικοι της πόλης Taiji στη νοτιοανατολική Ιαπωνία.

Η «σκοτεινή» πόλη Taiji έγινε γνωστή μέσα από το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Cove» του φωτογράφου Λούι Ψυχογιού, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας την ανελέητη σφαγή δελφινιών στον κόλπο Hatakejiri Bay.

http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2013/12/13.jpg
http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2013/12/22.jpg
http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2013/12/31.jpg
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!