Μπλόκο Σαμαρά σε μείωση μισθών και υφεσιακά μέτρα



Κατηγορηματικά αντίθετος στην μείωση του 13ου και 14ου μισθού τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Η σύσκεψη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων από τους δανειστές και απειλών περί χρεοκοπίας.
Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τάχθηκαν επίσης κατηγορηματικά αντίθετοι σε νέες …εγγυητικές επιστολές και υπογραφές δέσμευσης. Ο κ. Καρατζαφέρης συμπαρατάχθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ΝΔ στο θέμα της μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αντιτάχθηκε επίσης στην μείωση των επικουρικών και παρουσίασε επιπλέον  σειρά λεπτομερών και υπολογισμένων ισοδύναμων μέτρων αντί για την μείωση των επικουρικών συντάξεων. Όπως τα έσοδα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η μείωση των εκτάκτων υπαλλήλων κλπ.
Η ύφεση απειλεί την κοινωνική συνοχή τόνισε ο κ. Σαμαράς και εκτός από την αντίθεσή του στις περικοπές μισθών και συντάξεων επιτέθηκε στα καρτέλ που διατηρούν υψηλά τις τιμές. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι δεν μπορεί όλοι οι ηγέτης της Ευρώπης να επισημαίνουν τελευταία την ανάγκη ανάπτυξης , όπως ό ίδιος έλεγε από την  πρώτη στιγμή, “αλλά να μην μας παρουσιάζουν ούτε ένα νέο μέτρο ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε εξάλλου σε όλους του τόνους ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μεταβατική και δεν θα ανεχθεί ρουσφετολογικούς διορισμούς που κάνουν οι υπουργοί “από το παράθυρο”, προαγωγές ημετέρων, κρίσεις στα σώματα ασφαλείας.
Ιδιαίτερα στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των δυο εισαγγελέων τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτες οι απειλές εναντίον λειτουργών της δικαιοσύνης.
Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε κατηγορηματικά όσα ακούγονται και γράφονται για τον διορισμό δημοσιονομικού επιτρόπου από την Γερμανία, ή τις Βρυξέλλες
Δήλωση Παπαδήμου
Το συμπέρασμα από την σημερινή συνάντηση είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν δίνει λευκή επιταγή στον κ. Παπαδήμο εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων και επιμένει στην υιοθέτηση επιτέλους αντι- υφεσιακών και αναπτυξιακών μέτρων
Κατά τα άλλα, η δήλωση του κ. Παπαδήμου περί σύμπνοιας των πολιτικών αρχηγών εξυπηρετεί τις ανάγκες της κρίσιμης διαπραγμάτευσης. Άλλωστε ο ίδιος δεν αναφέρεται καθόλου σε όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη και περιγράφουμε προηγουμένως. Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξήε:
Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους.

Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εξυγίανση του κράτους και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος, για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους.

Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στο ευρώ και στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε
“ Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!