Απομακρύνεται η επιτροπεία πλησιάζουμε την λύση


Πλησιάζουμε την λύση για το PSI. Δεν θα οριστεί επίτροπος για τα δημοσιονομικά. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τις διαβουλεύσεις




Ένα βήμα πριν την λύση για το οικονομικό πρόγραμμα και το PSI φαίνεται να βρίσκονται Ελλάδα και ΕΕ.
Η λύση θα οριστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής, με την λήξη όλων των διεργασιών.
"Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.
Τόνισε όμως πως σε αντίστοιχες ενέργειες πρέπει να προβούν τα κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση.
Μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ελληνικό ζήτημα.

Σε αυτήν λαμβάνουν μέρος και οι Ε. Βενιζέλος, Βαν Ρομπάι, Μπαρόζο, Ασμουνσεν και Ρεν.
Να σημειωθεί πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξουσιοδότησαν το Eurogroup να συμμετάσχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο του PSI.
Θέλουμε συμφωνία για σωτηρία ως το τέλος της βδομάδας, είπε ο Ρομπάι
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν το βράδυ της Δευτέρας, η συνολική συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας, να έχει ολοκληρωθεί οπωσδήποτε ως "το τέλος της εβδομάδας".
Στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται η απομείωση του χρέους καθώς και ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης.
"Καλούμε τους υπουργούς Οικονομικών (της ζώνης του ευρώ) να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση" της συμφωνίας με τις τράπεζες "και την υιοθέτηση" του νέου προγράμματος δανείων 130 δισεκατομμυρίων για το οποίο έχουν δοθεί υποσχέσεις στη χώρα "έως το τέλος της εβδομάδας", πρόσθεσε πηγή της ΕΕ.
Η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε στην υιοθέτηση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από 25 χώρες-μέλη της Ευρωπαίκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι. Τα δύο μέλη που εξαιρούνται είναι η Βρετανία και η Τσεχία.
Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενέκριναν και την επίσπευση της ενεργοποίησης του ESM, του μόνιμου μηχανισμού στήριξης για την Ευρωζώνη, το φετινό Ιούλιο.
Η συνθήκη που θα διέπει τη λειτουργία του θα καταρτιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Όχι στην επιτροπεία λέει ο Σαρκοζί
O Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε συνέντευξή του, απέρριψε τα περί επιτροπείας για την Ελλάδα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το PSI και δήλωσε ότι είναι στο χέρι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Τόνισε μάλιστα πως η ανάταξη της Ελλάδας αφορά αποκλειστικά τους Έλληνες και δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας, αφού αυτό θα ήταν παράλογο και αντιδημοκρατικό.
Συμπλήρωσε δε πως την ίδια θέση έχει και η Γερμανίδα καγκελάριος.
"Οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους συνεχίζονται με ικανοποιητικό τρόπο, ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν οριστικά τις προσεχείς ημέρες" δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Ο Γάλλος πρόεδρος ερωτηθείς αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (όπως η ΕΚΤ) είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, δήλωσε ότι εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Ωστόσο, στο καυτό θέμα της ανεργίας στην Ευρωζώνη, οι ηγέτες δεν πήραν ξεκάθαρη στάση.
Περιορίστηκαν σε περιγραφές του πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας, δείχνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου για "καθοδήγηση" των κρατών μελών αναφορικά με τις πολιτικές απασχόλησης των κρατών μελών.
Η Σύνοδος καλεί σε ενίσχυση των προγραμμάτων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, την έμφαση σε "πράσινες θέσεις εργασίας", δομικές μεταρρυθμίσεις για αύξηση τις ανταγωνιστικότητας και προκρίνει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους ως κίνηση που μπορεί να "έχει σημαντική επίδραση" στην αγορά εργασίας.News247.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Κατασκευη ιστοσελιδων είπε…
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!