Λιβύη: Η Δύση Οργανώνει Αμάχους


Εκατοντάδες στρατιωτικοί σύμβουλοι από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία αποβιβάστηκαν στην Κυρηναϊκή χερσόνησο, στην ανατολική αποσχισθείσα λιβυκή επαρχία, σύμφωνα με αποκλειστικές στρατιωτικές μας πληροφορίες’.
Αυτή είναι η πρώτη στρατιωτική επέμβαση της Αμερικής και της Ευρώπης, στις διαδοχικές ανακατατάξεις που παρατηρήθηκαν στη Μέση Ανατολή,  μετά από την επανάσταση των γιασεμί, στις αρχές Ιανουαρίου στην Τυνησία.
Οι στρατιωτικοί σύμβουλοι που συνοδεύονται από υπηρεσίες πληροφοριών, αποβιβάστηκαν από πολεμικά πλοία και πυραυλάκατους στις παράκτιες πόλεις της Βεγγάζης και του Τομπρούκ την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έχοντας μια τριπλή αποστολή:
 Να βοηθήσουν τις επαναστατικές επιτροπές ελέγχου της ανατολικής Λιβύης, θεσπίζοντας  μηχανισμό κυβέρνησης για τον εφοδιασμό των δύο εκατομμυρίων κατοίκων με βασικές υπηρεσίες και προϊόντα.


Να Οργανώσουν παραστρατιωτικές ομάδες και να τις διδάξουν πώς να χρησιμοποιούν τα όπλα που κατέλαβαν από τις λιβυκές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να τις βοηθήσουν να αποκαταστήσουν τον νόμο και την τάξη στους δρόμους και να  τις εκπαιδεύσουν πώς να πολεμήσουν κατά των επίλεκτων μονάδων του Καντάφι που έρχονται να ανακαταλάβουν την Κυρηναϊκή.
Να προετοιμάσουν υποδομή για την πρόσληψη πρόσθετων ξένων στρατευμάτων. Οι αιγυπτιακές μονάδες είναι μεταξύ εκείνων που εξετάζονται.
Ο Καντάφι βρίσκεται ήδη σε δεινή θέση, από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, όταν πολλοί διοικητές της πολεμικής αεροπορίας αποφάσισαν να μην υπακούσουν σε εντολές του  ή των διοικητών του.
Αυτή η εξέλιξη θεωρείται ως μεγάλη απώλεια αφού του στέρησε ένα σημαντικό κεφάλαιο στον αγώνα του να ανακαταλάβει το ανατολικό μισό της χώρας όπου βρίσκεται  το ήμισυ του πετρελαίου της λιβυκής εξαγωγής με τους τερματικούς σταθμούς που βρίσκονται εκεί.
--


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!