Σχέδιο «Δυτικό Βερολίνο» για το κέντρο της Αθήνας

Με στόχο την πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Ένα φιλόδοξο σχέδιο διάσωσης του κέντρου της Αθήνας κόστους 200 εκατομμυρίων ευρώ που θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Αυστηρά αστυνομικά και επιχειρησιακά μέτρα θα περιλαμβάνει η επιχείρηση «ανακατάληψης» της Αθήνας από τη Δάφνη ως τα Πατήσια ώστε να παταχθούν το παράνομο εμπόριο, η λαθρομετανάστευση και να εξαρθρωθούν οι ένοπλες συμμορίες που λυμαίνονται και τρομοκρατούν το κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», θα δοθούν και οικονομικά κίνητρα σε Έλληνες ώστε να επανεγκατασταθούν στις παραδοσιακές συνοικίες της Αθήνας.
Τα κίνητρα που θα δοθούν θα είναι γενναίες επιδοτήσεις στο ενοίκιο για τα νέα ζευγάρια που θα εγκατασταθούν στο κέντρο της πόλης και φοροαπαλλαγές στους Έλληνες πολίτες που θα επιλέξουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους στις συνοικίες που θα ανήκουν στην πρώτη ζώνη ανασυγκρότησης του κέντρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών αναζητούν τους πόρους για τη χρηματοδότηση της σωτηρίας του κέντρου της Αθήνας.
Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιχειρηματίες αγοράζουν τελευταία σημαντικά ακίνητα στην περιοχή γύρω από την οδό Αθηνάς, αφού όπως λένε αργά ή γρήγορα η ζωή θα επιστρέψει στις συνοικίες αυτές και ενδέχεται να επαναληφθούν φαινόμενα όπως στη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του ’90 όταν υποβαθμισμένες συνοικίες όπως το Σόχο σημείωσαν τεράστια εμπορική και οικιστική ανάπτυξη.
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!