Η ΤΡΟΪΚΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!


Πιέσεις της Τρόικας για «κλείσιμο» της Αγροτικής Τράπεζας λόγω καταστρατήγησης του ανταγωνισμού κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξή τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας σοκ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Όπως αποδεικνύεται και από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που παρουσιάζει το protothema.grο υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλά ανοικτά και ξεκάθαρα για πιέσεις της τρόικας για να κλείσει η ΑΤΕ.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σκανδαλίδης τονίζει πως «η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος φορέας που ασχολείται με τους αγρότες και που τους βοηθάει πραγματικά και σήμερα κατηγορείται από την τρόικα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι καταργεί ουσιαστικά τον ανταγωνισμό, ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Και ζήτησαν να κλείσει η Αγροτική Τράπεζα».
Την ίδια στιγμή, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές προθέσεις σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται να διαφοροποιείται από όσα ο πρωθυπουργός έχει τονίσει και να κάνει λόγο για προσπάθεια διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΑΤΕ.
«Αυτή τη στιγμή λοιπόν βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο που εμείς θέλουμε το μεν δημόσιο χαρακτήρα και την εξυγίανση της Τράπεζας να τη συνεχίσουμε για να μπορεί να σταθεί και να συνεχίσει να βοηθάει τον αγροτικό κόσμο με καινούργιους όμως κανόνες, δε θα γίνει μέσα από την κατάργηση του ανταγωνισμού και από την άλλη μεριά, θέλουμε να προστατεύουμε τους αγρότες» υπογραμμίζει. Στη συνέχεια υποστήριξε πως «πείστηκε η τρόικα για το ότι θα καταβληθεί μια προσπάθεια εξυγίανσης της Τράπεζας. Πείσθηκε η Τρόικα, δεν πάει σε πώληση, αυτό μου το είπε ο κ. Πανταλάκης».
Ήδη οι παραπάνω δηλώσεις σaaήμαναν συναγερμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς σύμφωνα με πηγές του protothema.grτόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι με τις δηλώσεις Σκανδαλίδη, καθώς το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, δυσφορία φαίνεται ότι υπάρχει και προς το πρόσωπο του κ. Πανταλάκη θέσεις του οποίου φέρεται να εξέφρασε ανοικτά σήμερα ο κ. Σκανδαλίδης, μετά και την συνάντηση που οι δύο είχαν την Τρίτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!