ΤΟΥΡΚΙΑ

 Ανάδειξη προβλήματος «Μουφτή» και στη Βουλγαρία


i
Rate This
Quantcast


Η Άγκυρα εκτός από το βιλαέτι της ελληνικής Θράκης έχει βάλει στο μάτι και το βουλγαρικό κομμάτι με αποτέλεσμα να προσπαθεί να δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα και στην Σόφια.

Η Βουλγαρία και η Τουρκία, μέσω των υπουργών εξωτερικών τους εξέτασαν το ζήτημα της εκλογής του Μουφτή των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας.

Η συνάντηση των δύο πλευρών έλαβε χώρα στην δεξίωση που διοργανώθηκε από την Τουρκία στην Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, μετά την κίνηση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπόρισοφ, να «σνομπάρει» την εκδήλωση, αφού άφησε το γεύμα του ανέγγιχτο.

Η Σόφια εκπροσωπήθηκε «επάξια» στην συγκεκριμένη εκδήλωση μόνο από τον υπουργό εξωτερικών Νικολάι Μλαντένωφ.


Ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως το ζήτημα της εκλογής του Μουφτή της Βουλγαρίας είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων «χωρίς να δημιουργηθεί κάποια κρίση».

Το defence-point.gr δεν μπορεί να μην παρατηρήσει πως για την Νεοθωμανική Τουρκία η δημιουργία προβλημάτων στα Βαλκάνια, και ειδικά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, η οποία έχει σοβαρότατο ζήτημα λόγω του μεγέθους της κοινότητας των Τούρκων μουσουλμάνων, αποτελεί στρατηγική επιλογή.

Ο πάντα παρορμητικός Βούλγαρος πρωθυπουργός με τον τρόπο του κατάφερε να «κλέψει την παράσταση» στην δεξίωση της Τουρκίας και να δείξει την δυσαρέσκειά του.

Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε πως εκτός των διαφόρων «γραφικοτήτων» θα ήταν ποιο αποτελεσματικό για την Αθήνα και την Σόφια να δημιουργήσουν ένα σταθερό μέτωπο ανάσχεσης της Άγκυρας σε όλα τα επίπεδα διότι η «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» της Τουρκίας δεν αναφέρεται στους γείτονές της από τα δυτικά.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!