Ένα ποντίκι βιντεοσκοπήθηκε να τακτοποιεί το υπόστεγο του ιδιοκτήτη του κάθε βράδυ


Ο φωτογράφος άγριας ζωής, Ρόντνεϊ Χόλμπρουκ παρατήρησε ότι τα αντικείμενα που άφησε γύρω από το υπόστεγο επέστρεψαν μυστηριωδώς εκεί που ανήκαν μέσα στη νύχτα.

Ο Χόλμπρουκ αποφάσισε να στήσει μια κάμερα νυχτερινής όρασης στο γραφείο του για να μάθει τι συνέβαινε και κατέγραψε ένα βίντεο που θύμιζε την ταινία κινουμένων σχεδίων Ratatouille του 2007, όπου ένα ποντίκι μαγειρεύει κρυφά σε ένα εστιατόριο.

 «Συνεχίστηκε για μήνες. Το ονομάζω το Welsh Neat Mouse. «Στην αρχή παρατήρησα ότι η τροφή που έδινα στα πουλιά κατέληγε σε κάποια παλιά παπούτσια που φύλαγα στο υπόστεγο, οπότε έστησα μια κάμερα», είπε ο Χόλμπρουκ.

Το βίντεο με νυχτερινή όραση έδειξε το φαινομενικά υπάκουο τρωκτικό να μαζεύει μανταλάκια, βύσματα, παξιμάδια και μπουλόνια και τα τοποθετεί σε ένα κουτί στο γραφείο του Χόλμπρουκ.

Πειραματίστηκε ακόμη και αφήνοντας διαφορετικά αντικείμενα για να δει αν το ποντίκι θα μπορούσε να τα πάρει, αλλά το ζώο δεν είχε κουραστεί και φάνηκε ακόμη και να κουβαλάει καλώδια στο κουτί.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν είδα ότι το ποντίκι τα έφτιαχνε όλα». Μετακίνησε όλα τα είδη στο κουτί, κομμάτια πλαστικού, παξιμάδια και μπουλόνια. Τώρα δεν μπαίνω στον κόπο να τακτοποιήσω γιατί ξέρω ότι θα το φροντίσει. Αφήνω τα πράγματα έξω από το κουτί και τα ξαναβάζει στη θέση τους μέχρι το πρωί. «Ενενήντα εννέα φορές στις 100, το ποντίκι διορθώνει τα πάντα μέσα στη νύχτα», είπε ο Χόλμπρουκ.

Παρεμπιπτόντως, μια παρόμοια κατάσταση συνέβη το 2019, όταν ένα viral βίντεο έδειξε ένα ποντίκι να μαζεύει αντικείμενα σε ένα ανδρικό υπόστεγο κοντά στο Μπρίστολ.

Ο Steve McKears είπε τότε στους δημοσιογράφους ότι νόμιζε ότι «τρελαινόταν» όταν βίδες και μεταλλικά αντικείμενα εμφανίζονταν συνέχεια σε ένα κουτί με τροφή για πουλιά. Έστησε μια κάμερα και κατέγραψε ένα βίντεο με το ποντίκι να βάζει βίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο δοχείο.

https://www.youtube.com/

slobodenpecat

https://www.bbc.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»