Η Ινδία καταργεί τους δασμούς για να λάβει 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις ΕΖΕΣ


Η Ινδία θα καταργήσει τους δασμούς σε βιομηχανικά προϊόντα από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες για να λάβει επενδύσεις συνολικής αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 15 χρόνια.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Piyush Goyal, μετά την επίτευξη της οικονομικής συμφωνίας μετά από 16 χρόνια διαπραγματεύσεων.

Η Ινδία έχει πρόσφατα υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με την Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, οι ετήσιες εξαγωγές θα αυξηθούν στα 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία συνήφθη με την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), η οποία περιλαμβάνει την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και την Ελβετία. Δεσμεύονται να επενδύσουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην ινδική οικονομία μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας και το Νέο Δελχί δεσμεύεται να καταργήσει πλήρως ή εν μέρει τους υψηλούς δασμούς στο 95,3% των αγαθών που εισάγει από την Ελβετία, εκτός από τον χρυσό.

– Οι νορβηγικές εταιρείες που εξάγουν προϊόντα στην ινδική αγορά 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων αντιμετωπίζουν δασμούς 40 τοις εκατό σε ορισμένα αγαθά. Με τη νέα συμφωνία εξασφαλίσαμε την κατάργηση των δασμών για όλα σχεδόν τα νορβηγικά προϊόντα - δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Γιαν Κρίστιαν Βέστρε.

Η Ινδία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΖΕΣ, μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα. Το εμπόριο πέρυσι ήταν 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

/www.slobodenpecat

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»