Μαρίνα Σάττι: Αγνώριστη 16 χρόνια πριν, στην πρώτη της εμφάνιση σε μουσική σκηνή


Το φαβορί: Κροατία

Λέτε λέτε για τη Μαρίνα Σάττι, όλο λέτε, αλλά για τον Baby Lasagna και το κομμάτι Rim Tim Tagi Dim κουβέντα. Οι μισοί eurofans ψάχνουν ήδη εισιτήρια για το Zagreb 2025. Το video clip έχει μικρό budget και το σκηνοθέτησε η κοπέλα του, Elizabeta Ružić. Το κομμάτι είναι τρολάρισμα, που αφορά τη μετανάστευση των νέων για να βρουν μια καλύτερη τύχη μακριά από την Κροατία. Μιλά και για τις κρίσεις πανικού και το άγχος του τραγουδιστή. Το παλικάρι είναι χεβιμεταλάς κι αγαπά το electro goth. Είναι ήδη τάση στο TikTok η χορογραφία του. Οι Lordi είναι υπερήφανοι.

Ουκρανία, η Emma Stone της Eurovision

To δίδυμο των Alyona Alyona και Jerry Heil απειλεί τη Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι Teresa & Maria. Tο κέρδισαν και το 2022 και γενικά παίρνουν τον διαγωνισμό πολύ σοβαρά. Αυτό το τραγούδι, είναι ένας ύμνος για την ελπίδα και αντλεί την έμπνευσή του από τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία και τη Μητέρα Τερέζα (τι να πει κανείς). Φλεξάρουν vocals και ραπάρουν.

Ιταλία, με δύναμη από το San Remo

H Angelina Mango κατεβάζει για 43η φορά την Ιταλία στο διαγωνισμό της Eurovision και δεν θα μείνει εκτός 10άδας κι αυτή τη φορά (δεν απογοητεύουν ποτέ οι Ιταλοί, καλησπέρα Måneskin). Το La noia παίζει ψηλά στις στοιχηματικές. Η 22χρονη Angelina Mango σίγουρα δεν είναι μια βαρετή συμμετοχή, παρά τον τίτλο του κομματιού της (σημαίνει «βαρεμάρα»). Με cumbia σπάνια βαριέσαι. Με Μαρίνα Σάττι δεν βαριέσαι ποτέ. 

Ελβετία, η κομματάρα της Eurovision 

O non binary Nemo με το The Code πρέπει να στεφθεί νικητής της Eurovision (αποψάρα μου). Αυτή η συμμετοχή είναι αψεγάδιαστη καλλιτεχνικά. Μιλάμε για φωνητικά που ταιριάζουν σε όπερα της Λυρικής. Και ραπ και κλασική μουσική και μοντερνιά. Σίγουρα στην νικητήρια 3άδα. 

Βέλγιο, η eurovision bait συμμετοχή

Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί κάποιες συμμετοχές καπαρώνουν μια θέση στη δεκάδα ακόμη και με χλιαρά κομμάτια. Δεν υπάρχει κάτι λάθος με τον Βέλγο ηθοποιό και τραγουδιστή Mustii, απλά είναι ένα κλισέ κομμάτι για το διαγωνισμό. Ποπ. Με μπόλικο γκλίτερ στο video clip. H Μαρίνα Σάττι έκανε ξενάγηση μέσα σε 3 λεπτά.

Ισραήλ, το σκάνδαλο του φετινού διαγωνισμού

Η Eden Golan και το Hurricane (άλλαξε τίτλο γιατί ο προηγούμενος, October Rain, θεωρήθηκε πολιτική αναφορά) δεν ήταν το πιο ευπρόσδεκτο κομμάτι της χρονιάς. Κι ας είναι μια μπαλάντα στο πιάνο.

Σουηδία, η οικοδέσποινα

 

Η συμμετοχή που θα ανοίξει τον τελικό στις 11 Μαΐου. Οι Marcus & Martinus με το Unforgettable είναι σαν AI boyband σε κλαμπ με dj κάποιο bot του TikTok.

Γαλλία, η κλισέ μπαλάντα 

Για να κλαίνε στο Μάλμε και οι ρέγγες. Γλυκούλης ο Slimane, έχουμε δει και την Μαντώ σε μπαλάντα, δεν μας λέει κάτι . Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διατηρήσει τη θέση αυτή στη 10αδα μετά την επέλαση του τυφώνα Μαρίνα Σάττι.

Αυστρία, για τους παλιούς που ξημέρωναν σε rave party στα λιβάδια 

H 29χρονη Kaleen με το νοσταλγικό (το λες και παλιακό) We Will Rave (αυτά τα video clip θέλουμε από το θεσμό)​ δεν αξίζει τελευταία θέση στη δεκάδα. Είναι dance anthem το κομμάτι και θα ιδρώσουν κορμιά στον φετινό τελικό. Που θα περάσει σίγουρα η Μαρίνα Σάττι καθώς διαρκώς ανεβαίνει το ZARI της (στη θέση 14 επί της παρούσης). Πάμε στοίχημα ότι θα μπει στα φαβορί;  

https://www.ladylike.gr/epikairothta/ti-pithanotites-exei-i-marina-satti-na-kerdisei-stin-eurovision/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»