Μακρόν: Απαραίτητος ο διάλογος με τον Πούτιν, όμως με όρους που θα δεχθεί ο Ζελένσκι


Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε τη Δευτέρα να ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες οι προσπάθειες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερες διπλωματικές προσπάθειες τις επόμενες εβδομάδες για να έρθουν οι πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος ηγέτης τόνισε επίσης ότι είναι απαραίτητος περαιτέρω διάλογος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ο Μακρόν, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν «σε τέτοια στιγμή και με όρους που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο λαός της Ουκρανίας θεωρούν αποδεκτούς».

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης να συνεχιστεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία. Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε την πρόθεση της Γαλλίας να συνεχίσει την υποστήριξη της Ουκρανίας, τόσο σε ανθρωπιστικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Η ρωσική στρατηγική σήμερα έγκειται στο να καταστρέψει τις αστικές υποδομές, τις γεννήτριες ηλεκτρισμού, τους σωλήνες νερού, προκειμένου να δημιουργηθεί κόπωση και απόγνωση στους Ουκρανούς», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. «Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας και να παρέχουμε στήριξη ώστε να περάσει ο χειμώνας», συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας και θα κινητοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα για αυτό το θέμα τον Δεκέμβριο», όποτε προβλέπεται να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι για τη βοήθεια στην Ουκρανία.

https://vimapress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!