Μπήκε φυλακή το 1953 και βγήκε το 2021


O πιο ηλικιωμένος τρόφιμος που έχει εκτίσει τη μεγαλύτερη ποινή στις ΗΠΑ έμεινε άναυδος αντικρίζοντας τους ουρανοξύστες, όταν αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 68 χρόνια πίσω από τα «σίδερα».

Ο 83χρονος σήμερα Τζόζεφ Λίγκον εξομολογήθηκε πόσο εντυπωσιάστηκε όταν γύρισε στη γενέτειρα του Φιλαδέλφεια. Ηταν μόλις 15 ετών όταν καταδικάστηκε σε ισόβια, το 1953, επειδή πήρε μέρος σε αιματηρή ληστεία. Ο Λίγκον ήταν μέλος μιας ομάδας μεθυσμένων εφήβων που έκανε μια ληστεία η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν έξι.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος, αλλά αρνείται ότι σκότωσε άνθρωπο. Την περασμένη Πέμπτη οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ήταν αντισυνταγματικό να συνεχίσουν να τον κρατούν στη φυλακή και τώρα μια εθελοντική ομάδα τον βοηθάει να επανενταχθεί σε μια κοινωνία που δεν μπορούσε να διανοηθεί. «Μιλάει για τα μέλη της οικογένειάς του που έχουν πεθάνει και δεν μπορεί να τα δει τώρα που αποφυλακίστηκε. Δείχνει ότι του λείπουν πολύ» αποκαλύπτει η Ελέανορ Μάιερς, σύμβουλος στην ομάδα επανένταξης. Ο Λίγκον έμαθε στη φυλακή να διαβάζει και να γράφει, ενώ ήταν υπερήφανος για τη δουλειά του ως επιστάτης. Επίσης, ακολουθούσε στρατιωτικής πειθαρχίας πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο συνεχίζει έως σήμερα, παρά την αρθρίτιδα που τον ταλαιπωρεί.

[newsbreak]

https://spicynews12.eu

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!