Χημικές επιθέσεις: Κουρδική οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά του τουρκικού κράτους για θάνατο του γιου τους

Ο πατέρας του δολοφονηθέντος νεαρού Κούρδου με τον δικηγόρο του, κατέθεσαν μήνυση κατά του τουρκικού κράτους για επιθέσεις με χημικά- έγκλημα σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του 1998


Νοέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Η οικογένεια ενός νεαρού Κούρδου που πέθανε από επίθεση με χημικά όπλα  του κατοχικού τουρκικού κράτους ετοιμάζονται να ανοίξουν δικαστική υπόθεση κατά του τουρκικού κράτους στα διεθνή δικαστήρια.

Στις 18 Οκτωβρίου 2022, η Διοίκηση Αποφάσεων του Κέντρου Λαϊκής Άμυνας ανακοίνωσε ότι 17 αντάρτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής στις Περιοχές Άμυνας των Κούρδων.

Ο Μοχάμεντ Αγκρί, ο πατέρας του μάρτυρα Σαρντάμ, κάλεσε τους δικηγόρους και τους νομικούς θεσμούς να βοηθήσουν στο άνοιγμα μιας υπόθεσης εναντίον του κατοχικού τουρκικού κράτους για να τον λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν.

«Καλώ όλους τους δικηγόρους να ανοίξουν υπόθεση στα νομικά κέντρα του κόσμου για να λογοδοτήσει το τουρκικό κράτος», είπε.

Σε απάντηση, η Περιφερειακή Ένωση Δικηγόρων της Τζαζίρα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της οικογένειας του δολοφονηθέντος Σαρντάμ Αγκρί και του Μοχάμεντ Αμίν Ναΐμι, μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δικηγόρων της Τζαζίρα, τονίζοντας: «Ξεκινήσαμε τα απαραίτητα μέτρα για την υποβολή καταγγελίας κατά του τουρκικού κράτους .

Ο Ναΐμι είπε ότι έχουν συγκεντρώσει πολλές υποθέσεις σχετικά με τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους, ειδικά σχετικά με τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων κατά των Κούρδων, μία από τις οποίες είναι η περίπτωση της οικογένειας του μάρτυρα Σαρντάμ.

«Θα λάβουμε τα απαραίτητα νομικά μέτρα για να φέρουμε την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, που εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας, για να λογοδοτήσει το τουρκικό κράτος για αυτά τα εγκλήματα σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης του 1998», είπε.

Σύμφωνα με το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης και Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG), 44 μαχητές της ελευθερίας σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του τουρκικού κρατικού στρατού κατοχής με χημικά όπλα και απαγορευμένες βόμβες στις Περιοχές Άμυνας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μεταξύ 14 Απριλίου και 14 Οκτωβρίου.

Rojava News

--

The Hellenic Information Team

          https://www.echedoros-a.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!