Ο ανώτατος ηγέτης του Αφγανιστάν διατάζει την πλήρη εφαρμογή του νόμου της σαρία


Ο ανώτατος ηγέτης του Αφγανιστάν διέταξε τους δικαστές να επιβάλουν πλήρως πτυχές του ισλαμικού νόμου που περιλαμβάνουν δημόσιες εκτελέσεις, λιθοβολισμούς, μαστιγώσεις και ακρωτηριασμούς άκρων για κλέφτες, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ο Ζαμπιντουλάχ Μουτζαχίντ έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι η «υποχρεωτική» εντολή από τον Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα ήρθε μετά τη συνάντηση του ηγέτη με μια ομάδα δικαστών.

Ο Αχουντζάντα, ο οποίος δεν έχει βιντεοσκοπηθεί ή φωτογραφηθεί δημόσια από τότε που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021, κυβερνά με διάταγμα από την Κανταχάρ, τη γενέτειρα και την πνευματική εστία του κινήματος.

Οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν μια πιο ήπια εκδοχή του σκληρού κανόνα που χαρακτήρισε την πρώτη θητεία τους στην εξουσία, από το 1996 έως το 2001, αλλά σταδιακά έχουν περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

«Εξετάστε προσεκτικά τα αρχεία των κλεφτών, των απαγωγέων και των στασιαστών», είπε ο Αχουντζάντα σύμφωνα με τον Μουτζαχίντ. Εκείνα τα αρχεία στα οποία έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι της σαρία [του Ισλαμικού νόμου] του χουντούτ και του qisas, είστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσετε. Αυτή είναι η απόφαση της σαρία και η εντολή μου, η οποία είναι υποχρεωτική».

Το χουντούτ αναφέρεται σε αδικήματα για τα οποία, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, επιβάλλονται ορισμένοι τύποι τιμωρίας, ενώ το qisas μεταφράζεται ως "αντίποινα σε είδος" - ουσιαστικά οφθαλμό αντί οφθαλμού.

Τα εγκλήματα χουντούτ περιλαμβάνουν τη μοιχεία – και την ψευδή κατηγορία κάποιου για αυτήν – την κατανάλωση αλκοόλ, την κλοπή, την απαγωγή και τη ληστεία σε αυτοκινητόδρομο, την αποστασία και την εξέγερση.

Το Qisas καλύπτει, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία και τον εσκεμμένο τραυματισμό, αλλά επιτρέπει επίσης στις οικογένειες των θυμάτων να δεχτούν αποζημίωση αντί για τιμωρία.

Οι ισλαμιστές μελετητές λένε ότι τα εγκλήματα που οδηγούν σε τιμωρία χουντούτ απαιτούν πολύ υψηλό βαθμό απόδειξης, συμπεριλαμβανομένης –στην περίπτωση της μοιχείας– της ομολογίας ή της μαρτυρίας τεσσάρων ενήλικων ανδρών Μουσουλμάνων.

Από τότε που κατέλαβαν την εξουσία πέρυσι το καλοκαίρι οι Ταλιμπάν, συχνά έχουν κυκλοφορήσει βίντεο και φωτογραφίες μαχητών να κάνουν συνοπτικές μαστιγώσεις σε άτομα που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι Ταλιμπάν έχουν επίσης εμφανίσει δημόσια τα πτώματα απαγωγέων που, όπως είπαν, σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για μοιχούς που μαστιγώθηκαν σε αγροτικές περιοχές μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με κόπο, ιδιαίτερα των γυναικών, έχουν εξατμιστεί τους τελευταίους 15 μήνες. Οι περισσότερες γυναίκες κρατικές υπάλληλοι έχουν χάσει τις δουλειές τους ή αμείβονται με ελάχιστα χρήματα για να μείνουν στο σπίτι, ενώ οι γυναίκες απαγορεύεται επίσης να ταξιδεύουν χωρίς άνδρα συγγενή να τις συνοδεύει και πρέπει να καλύπτονται με μπούρκα ή χιτζάμπ όταν βρίσκονται έξω από το σπίτι.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν επίσης στις γυναίκες την είσοδο σε πάρκα, πανηγύρια, γυμναστήρια και δημόσια λουτρά.

https://www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!