Δέκα καλά 'κρυμμένα' μυστικά της CIA




Δέκα μυστικές επιχειρήσεις και υποθέσεις που η Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ θα ήθελε να μην είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας (pics+vid)
10. Επιχείρηση Northwoods, 1962 

  Το σχέδιο της μυστικής υπηρεσίας να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξή της κοινή γνώμης κατά της Κούβας. Στις προγραμματισμένες επιχειρήσεις, που θα χρησιμοποιούνταν για προπαγάνδα, συμπεριλαμβανόταν αεροπειρατείες και η τοποθέτηση εκρηκτικών σε στρατιωτικό πλοίο.
9. Επιχείρηση συνδετήρας, 1945

  Κατά τη διάρκεια αυτής της μυστικής επιχείρησης περίπου 700 επιστήμονες μεταφέρθηκαν από τη Ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος της υπηρεσία ήταν να βοηθήσει τη χώρα στην τεχνολογική της εξέλιξη. Παράλληλα, όλα τα έγγραφα με τα στοιχεία ταυτοποίησης των επιστημόνων καταστράφηκαν.
8. Ο ελαττωματικός εξοπλισμός, 1982

  Η CIA πούλησε εσκεμμένα στη Σοβιετική Ένωση ελαττωματικό εξοπλισμό. Εξαιτίας του εξοπλισμού προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη σε αγωγό το 1982. Τα κέρδη από το συγκεκριμένο αγωγό υπολογίζονταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
7. Επιχείρηση Mongoose, 1961

  Η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε στόχο τον Φιντέλ Κάστρο, καθώς ο Τζ.Φ.Κέννεντι εξουσιοδοτεί την υπηρεσία να τον δολοφονήσει. Το σχέδιο περιλάμβανε μεταξύ άλλων τη δηλητηρίαση της στολής κατάδυσης του Κουβανού προέδρου και τη κυκλοφορία φωτογραφιών που θα τον έδειχναν νεκρό.
6. Η γάτα κατάσκοπος, 1960

  Η CIA εμφύτευσε μικρόφωνα σε γάτες προκειμένου να καταφέρει να καταγράψει συνομιλίες κομουνιστών. Στόχος ήταν να αποκαλυφθούν τα σχέδια των κομμουνιστών. Ωστόσο, στην πρώτη κι' όλας αποστολή η γάτα κατάσκοπος το έσκασε.
5. Επιχείρηση χρυσός, 1961

  Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ φαίνεται πως έσκαψε τούνελ 450 μέτρων κάτω από το Βερολίνο, προκειμένου να καταφέρει αν παγιδεύσει τα τηλέφωνα των Σοβιετικών και αν υποκλέψει τις συνομιλίες τους. Η επιχείρηση έγινε αντιληπτή με αποτέλεσμα οι Σοβιετικοί να παρέχουν εσκεμμένα ψεύτικες πληροφορίες.
4. Επιχείρηση Sukarno, 1950

  Θέλοντας να δυσφημίσει τον πρόεδρο της Ινδονησίας, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η υπηρεσία χρησιμοποίησε έναν σωσία για να γυρίζει ταινία ερωτικού περιεχομένου. Στόχος ήταν να κυκλοφορήσει η ταινία, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο Ινδονήσιος πρόεδρος, ώστε να οδηγηθεί σε παραίτηση.
3. Οι βασανισμοί από τη CIA

  Πρόσφατα κυκλοφόρησαν απόρρητα αρχεία όπου καταγράφονταν οι απάνθρωποι μέθοδοι βασανισμού των υπόπτων από τους πράκτορες της υπηρεσίας. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων χρησιμοποιούνταν εικονικοί πνιγμοί, απαγόρευση ύπνου και τραγούδια για την αποσυντόνιση των κρατουμένων. 
2. Επιχείρηση MKUltra, 1967

  Πειράματα που σχετίζονταν με την πλύση εγκεφάλου και τον έλεγχο του νου, μάλιστα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους χορηγούνταν στους συμμετέχοντες LSD. Μετά από λίγο καιρό τα πειράματα οδήγησαν στην αυτοκτονία ενός πράκτορα εννιά ημέρες μετά τη νάρκωση του. Το πρόγραμμα απαγορεύθηκε το 1973.
1. Επιχείρηση Nanda Devi, 1965-1968

  To 1965 η CIA τοποθέτησε μια πυρηνική βόμβα στο Ινδικό όρος Nanda Devi προκειμένου να εξετάσει τις ζημιές που θα προκαλούσε μια πιθανή έκρηξή της. Ωστόσο, η βόμβα παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη η τωρινή τοποθεσία της.
(Πηγή: Alltime10s),http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!