Ο Πούτιν στο Γερεβάν για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Αρμενίων




Απρίλιος 22, 2015.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Αρμενίας,   Γερεβάν,  στις 24 Απριλίου για να λάβει μέρος στον εορτασμό της 100ης  επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας,  Σερζ Σαργκσιάν,  όπως αναφέρει το ρωσικό Ιντερφάξ, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μεταξύ των προέδρων – Ρωσίας, Αρμενίας- θα συζητηθούν διμερή θέματα, η συνεργασία για την ένταξη στην ένωση, καθώς και σημαντικά περιφερειακά και διεθνή ζητήματα», σημειώνει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Την ίδια ημέρα στην Τουρκία γίνεται ο εορτασμός της Μάχης των Δαρδανελίων του 20ου αιώνα και σε αυτές τις εκδηλώσεις θα παραστεί από τη Ρωσία,  ο πρόεδρος της Δούμα, Σεργκέι Ναούσκιν.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα  της Ισβέστια,  στο Γερεβάν θα βρίσκεται και ο Γάλλος πρόεδρος,  Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο θα έχει συνάντηση ο Βλαντίμιρ Πούτιν και είναι πιθανό να συζητηθεί μεταξύ των δύο ανδρών το ζήτημα των προμηθειών προς τη Ρωσία των παραγγελιών της,  των ελικοπτεροφόρων  πλοίων, τύπου ‘Μιστράλ’.
--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!