Τσίπρας σε Μέρκελ: Επιτάχυνση για κλείσιμο της συμφωνίας

 
 
Βρυξέλλες,
«Εποικοδομητικό και θετικό» ήταν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κλίμα στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, που είχαν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Οι ίδιες πηγές υπογράμιζαν ότι στη συνάντηση καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.
Κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει μετά την αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας να επιταχυνθούν οι συζητήσεις στο λεγόμενο Brussels Group, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και να ακολουθήσει την Πέμπτη 30 Απριλίου νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πολιτική επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση μέρους των διαθεσίμων του ελληνικού προγράμματος.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ,http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!