Η αλήθεια πίσω απο το χάος

Tώρα κακαρίζουν για το επονείδιστο χρέος και θέλουν Μνημόνιο 3
Υπερήφανη Ελλάδα… της Ηθικής, των Μνημονίων Παπούλια κοκ.

Θα ξεκινήσω απο τη θλιβερή στάση του ΠτΔ που σήμερα υποστήριξε στο Spiegel ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της μέχρι το τελευταίο σέντ, στηρίζοντας με αυτό όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη επονείδιστου χρέους. Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει στους δανειστές να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε δίκαιο επιθυμούν. Συνεπώς αυτό που είπε ο ΠτΔ επίσης στο Spiegel περί παραβίασης του Ευρωπαικού Δικαίου και με το οποίο παρασύρει τη κυβέρνηση σε καταστάσεις χαμηλότερης εντροπίας δεν έχει κανένα νόημα. Εϊναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση γιατί έξω αυτά δεν περνάνε χωρίς να έχουν ελεγχθεί απο προηγουμένως αν έχουν νομικές “τρύπες”. Διαπιστώνω ότι η Νομική Επιστήμη στην Ελλάδα λειτουργεί εκτός πραγματικότητας.

  • Σε ποιό δικαστήριο θα πέρναγαν πλήν της Κωλοπετεινίτσας αυτά που στηρίζει ο ΠτΔ; Πουθενά.
  • Για τους Governors και τον Καλλικράτη που έστησε ο ΓΑΠ και διατήρησε η ΝΔ τί έχει να πεί o ΠτΔ; Tίποτα. Κάνει ότι δεν το πρόσεξε.
  • Για τις ΕΟΖ που στήνει ο Καμμένος και τη Τράπεζα “Κυριαρχίας” τί έχει να πεί; Tίποτα, όπως και όλη η ΝΔ.
Nα μη ξεχνάτε,
  1. ότι το επονείδιστο χρέος και το νέο Μνημόνιο που δεν θα ξαναυπάρξει “ποτέ” ήταν απο τις μεγαλύτερες σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.
  2. ότι σην πορεία οι προαγγελίες του προγράμματος τoυ ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται θεωρητικές απόψεις, παραπληροφόρηση, ασύστολη παραπλάνηση και στημένο παιγνίδι
  3. ότι τα κορόιδα παρέμειναν τα ίδια. Ακόμη τρώνε περγαμόντο και πληρώνουν φόρους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν δεν μειωθούν οι μισθοί και αυξηθούν τα τέλη ή οι φόροι, η κουτάλα και πάλι θα αδειάσει.
Πρόβλεψη: Ο Τσίπρας είναι ψεύτης και θα αποδειχθεί ότι είναι (ήταν) η μεγαλύτερη κωλοτούμπα της μεταπολίτευσης.
Με διαδοχικές πτώσεις το ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ένα κάλπικο κόμμα. Δις ευρώ είναι οι φόροι που δεν εισπράττονται απο τους εφοπλιστές κάθε χρόνο με διάφορες δικαιολογίες και αντί αυτού συνεχώς επιβαρύνεται ο Ελληνικός λαός.
Με τη μεθοδολογία που ακολούθησε  o περίφημος Βαρουφάκης με το ένα “φ” και με τις συνεχείς καθυστερήσεις, με τα ασυμβίβαστα προεκλογικά ψευτοδειλήμματα που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν (ναί στο ευρώ, όχι στα μνημόνια, άνοδο μισθών στα 750 ευρώ και άλλες μπαρούφες γραμμένες στο ποδάρι) η Ελλάδα έφτασε να παρακαλάει σαν ζητιάνα για να επιβιώσει.
Έγκλημα είναι επίσης, ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόγραμμα όταν ανέβηκε στην εξουσία. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό και ότι του έκλεψε τη ψήφο δημιουργώντας του ψεύτικες ελπίδες διάσωσης μέσα σε μια πλήρη έλλειψη επιστημονικής επάρκειας όλου του οικονομικού του επιτελείου, κάτι που αναγνωρίστηκε διεθνώς και επιβραβεύτηκε δεόντως.
Πέραν της μη αναγνωρισιμότητας Βαρουφάκη που βλέπει φαντάσματα παντού και των δύο φίλων του που γελοιοποιήθηκαν διεθνώς, η Ελλάδα θα χάσει τα 7.2 δις ευρώ της επέκτασης της δανειακής συμφωνίας αφού δεν υπάρχει χρόνος να συμφωνήσει και να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους πρίν τη λήξη της. Αυτό στην Ελλάδα λαμβάνεται κακώς σαν “αντίσταση” της κυβέρνησης ενώ στη πραγματικότητα είναι μια κακότεχνα στημένη διεθνή συμμαχία με στόχο τη χρεοκοπία ή την εμβάθυνση του χάους στην Ελλάδα και την μετέπειτα αφαίμαξη της χώρας με μεθόδους που εφαρμόστηκαν στο Περού.
Σκηνικό δυστυχίας πρίν ένα νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία μέσα στο ευρώ και ΙΟΥ (μεταβατική περίοδος);
Πρακτικά δεν έχει σημασία.
Αφενός το χρέος είναι μη βιώσιμο σε κάθε επιλογή, κάτι που δεν έχει “αντιληφθεί” η κυβέρνηση είτε γιατί η διανοητική καθυστέρηση ξεκινάει απο τις μικρότερες ηλικίες είτε γιατί δεν θέλει η καυτή πατάτα να σκάσει στα χέρια της.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνεια της και τα σκηνικά που βλέπετε ή ακούτε είναι θεατρικά δρώμενα πρίν τον τελικό θάνατο.
To παιγνίδι παίζεται στο Αγγλικό Δίκαιο, στα SWAPS που θα στήσουν δήθεν για ανάπτυξη και σε κάθε είδους εγγυήσεις που θα αρπαχτούν απο τους δανειστές αντί πινακίου φακής σε περίπτωση χρεοκοπίας. Να θυμίσω, ότι αυτό που έλεγε ο Μανώλης Γλέζος για εσωτερικό δανεισμό έγινε με τη μεταφορά των χρημάτων απο τις περιφέρειες στη ΤτΕ. Ωραία κόλπα, “αναπτυξιακά” με αριστερή τσέπη…
Θεωρώ ως πιθανότερο, ότι δεν θα υπάρξει Μνημόνιο 3 αλλά χρεοκοπία με καταρχήν παραμονή μέσα στο ευρώ. GREXIT θα υπάρξει αν δεν υπάρχουν ευρώ στα Ταμεία μετά τη κήρυξη της πτώχευσης. Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση έχει στερέψει τη χώρα απο ευρώ ενώ πρίν τα ΙΟΥ φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσει πλαστικό χρήμα (ήδη το ξεκινάει) για να μειώσει επιπλέον τη ρευστότητα στην αγορά και να συγκεντρώσει όλα τα ευρώ στις τράπεζες της συμφοράς, που επι Καραμανλή του Αμίλητου κοκκίνησαν όσο ποτέ…
Θεωρώ πολύ απίθανο να συμμετέχει στο θεατρικό των καθυστερήσεων και της “αδιαλλαξίας” της κυβέρνησης όλη η Ευρωζώνη και με αυτά τα δεδομένα να υπάρξει νέο Μνημόνιο 3. Το ότι η κυβέρνηση πέρασε τον εσωτερικό δανεισμό ή κάποιες μεταρρυθμίσεις ΕΝΦΙΑ κλπ χωρίς να ανοίξει μύτη δεν αρκεί.
Mια συνενοχή της Ευρωζώνης στη πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έταζε πρίν τις εκλογές, θα ήταν επικίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια. Θα έπεφτε ακρίδα και δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο να συμβεί κάτι τέτοιο για μια Ελλάδα που είναι καταδικασμένη να πεθάνει απο ασφυξία ελλείψει παραγωγής και πολιτικού δυναμικού, άμεσα ή τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι η χώρα δεν γνωρίζει να παράγει και δεν γίνεται κανένα βήμα απο καμμία κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.
Σε μια χώρα ασχέτων και λαμογιών ελπίδα δεν γεννιέται. Φόρους δεν πληρώνουν όλοι και οι επενδύσεις γίνονται σε τρίχες και για το θεαθήναι ή για διόδια…
Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί φτωχοί της συγγενείς έκανε ότι χειρότερο μπορούσε να αποφασίσει, μια ομάδα “πολιτικής” διευθέτησης της κρίσης. Δυστυχώς, πολιτική διευθέτηση χωρίς τεφτέρι δεν γίνεται. Το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αποτυχία. Κάπου διάβασα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τζούφιες…
Η κυβέρνηση θα πρέπει να σκύψει πολύ για να αλλάξουν τα πράγματα. Μήπως όμως έκανε ότι έκανε για να φέρει με δικαιολογία το Μνημόνιο 3; Όπως είπα, η απάντηση και η μέθοδος δεν έχουν σημασία αλλά ο στόχος, που σιγά-σιγά θα αναγνωρίζεται απο περισσότερους καθώς η χώρα θα πλησιάζει πρός αυτόν                                                                                                                  .http://zcode-gr.blogspot.jp/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!