Ελλάδα και δανειστές σε νέο τέλμα…

Η Ελλάδα και οι δανειστές της στην ΕΕ και το ΔΝΤ απέτυχαν να φτάσουν σε αρχική συμφωνία όταν οι πιστωτές απέρριψαν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα ως περισσότερο ιδέες και όχι ένα συμπαγές σχέδιο, είπαν αξιωματούχοι την Τρίτη.
Η Αθήνα αντιμετωπίζει την προοπτική να ξεμείνει από χρήματα σε τρεις εβδομάδες εκτός και αν μπορεί να πείσει τους δανειστές να παραχωρήσουν περισσότερη οικονομική βοήθεια.
Η Αθήνα αντιμετώπισε την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με την «ομάδα των Βρυξελλών» που απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ με προσποιητή γενναιότητα, λέγοντας πως παραμένει αποφασισμένη να καταλήξει σε συμφωνία με βάση τις απαιτήσεις της τα μέτρα που θα της ζητηθούν να μην βλάψουν την οικονομική ανάπτυξη. Οι δανειστές θα εντείνουν τις προσπάθειες να συλλέξουν πληροφορίες στην Αθήνα, είπε.

Μία πηγή κοντά στις συζητήσεις είπε πως η παύση στις διαπραγματεύσεις δεν ήταν σημάδι ρήξης αλλά ένδειξη μιας αργής διαδικασίας συζητήσεων.
Υπό συζήτηση βρίσκεται μία λίστα μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Ελλάδα στην ομάδα των εκπροσώπων στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να δείξει στους δανειστές πως είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της περί οικονομικής πειθαρχίας και πως αξίζει τη βοήθεια.
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έκριναν ωστόσο τη λίστα ως σύνολο ιδεών και όχι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ένας αξιωματούχος της ΕΕ είπε πως οι δανειστές δεν έχουν λάβει ακόμη τη λίστα που περιμένουν.
Μία κλήση συνδιάσκεψης της ομάδας εργασίας του Euro Group – των υφυπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης – παραμένει προγραμματισμένη για την Τετάρτη και θα επιστρέψει στην ένωση να κάνει απολογισμό των ως τώρα εξελίξεων, είπε ένας αξιωματούχος.
«Φυσικά ανυπομονούμε να λάβουμε μία λίστα το συντομότερο δυνατόν. Αυτός είναι ο στόχος των συνεχιζόμενων συζητήσεων: να ανταλλάξουμε πληροφορίες για λεπτομερή μεταρρυθμιστικά μέτρα και προθέσεις» είπε ο αξιωματούχος.  http://www.sofokleous10.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!