Μεγαλύτερο χρέος από τον... Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν οι χώρες του ΟΟΣΑ!



Μεγαλύτερο χρέος από τον... Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν οι χώρες του ΟΟΣΑ!

Το συνδυασμένο βάρος του χρέους από τις μεγαλύτερες ανεπτυγμένες οικονομίες θα ξεπεράσει φέτος τα επίπεδα ρεκόρ που παρατηρήθηκαν στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου , προσθέτοντας πίεση στις κυβερνήσεις, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ.


Το ακαθάριστο δημόσιο χρέος στις χώρες του ΟΟΣΑ θα ξεπεράσει την κορυφή της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου του 116% του ΑΕΠ , φθάνοντας περίπου το 117% αυτό το έτος, όπως δήλωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Τα 34 μέλη του ΟΟΣΑ περιλαμβάνουν κυρίως πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες . Μερικές αναδυόμενες οικονομίες , όπως το Μεξικό και η Τουρκία είναι μέλη , αν και μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία δεν είναι.
Δεν είναι μόνο το ότι τα επίπεδα του χρέους είναι υψηλά, αλλά μεγάλο μερίδιο αυτού πρέπει να αποπληρωθεί στα επόμενα τρία χρόνια, όπου σχεδόν το 30% των μακροπρόθεσμων δανείων πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν μέχρι το τέλος του 2016, τονίζει ο ΟΟΣΑ.

Ενώ ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο αναχρηματοδότησης δεν είναι πρωτοφανές, η μετακύλιση του χρέους θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκη, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργείται από την αλλαγή πολιτικής της Fed, όπως σημειώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ για θέματα διαχείρισης δημόσιου χρέους, Χανς Μπλομστάιν.

Λαμβάνοντας υπόψη τις λήξεις ομολόγων, η συνδυασμένη ανάγκη δανεισμού των κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ μειώθηκε ελαφρά στα 10,6 δισ. δολάρια φέτος από 10,8 δισ. δολάρια πέρυσι.                        http://www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!