Οι χάρτες της επέμβασης. Πώς οι Ρώσοι κατέλαβαν την Κριμαία, χωρίς να ανοίξει μύτη


  


Η αστραπιαία επιχείρηση της Ρωσίας, οι βάσεις που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός και η αναίμακτη επέλαση
Εντυπωσιακές εικόνες από τα ρωσικά στρατεύματα στην μικρή  πόλη Perevalnoye λίγα χιλιόμετρα από τη Συμφερόπολη κατέγραψε ο φωτογράφος της Ρωσικής Novaya Gazeta, ο οποίος συνεργάζεται και με το Mashable, Evgeny Feldman.

Η ρωσική σημαία κυματίζει τώρα σε 189 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δύο ημέρες αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμους που ολοκληρώνουν την προσάρτηση αυτής της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία.

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει θέσει υπό τον έλεγχό του πάνω από τα 54 από τα συνολικά 67 ουκρανικά πλοία στα λιμάνια της Κριμαίας.

Νωρίτερα οι Ρώσοι εισέβαλαν και κατέλαβαν την αεροπορική Βάση Μπελμπέκ, κοντά στη Σεβαστούπολη. Οι Ρώσοι στρατιώτες διέσπασαν τον περιμετρικό φράκτη με δύο βαρέα οχήματα.






Σε δυο βδομάδες στα χέρια των Ρώσων
Σε ειδικό θέμα που παρουσιάζουν οι New York Times δείχνουν μέσω ειδικών χαρτών που ετοίμασαν, πως ακριβώς ξεκίνησε και που κατέληξε η επιχείρηση, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και οδήγησε στον σχεδόν πλήρη έλεγχο της Κριμαίας.
Κάνοντας επίδειξη δύναμης και εισβάλλοντας με στρατιώτες σε βάσεις της, η Ρωσία αιφνιδιάζει την Ουκρανία και τις δυνάμεις της και αρχίζει να επεκτείνεται στρατιωτικά στην Κριμαία.


  Τσορνομοσκόγιε: Σκαρφαλώνοντας τους εξωτερικούς τοίχους, Ρώσοι στρατιώτες καταλαμβάνουν βάση πυραύλων στις 10 Μαρτίου, χωρίς μάλιστα να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός.
Γεβπατορίγια: Έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας, αξιωματούχοι από την Κριμαία απαιτούν από τους Ουκρανούς να παραδώσουν βάση αεράμυνας μέχρι τις 22.00. Το τελεσίγραφο εκπνέει χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο περιστατικό.
Συμφερούπολη: Στις 10 Μαρτίου, ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν στρατιωτικό νοσοκομείο.
Ντόνουζλαβ Μπέι: Ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσονται γύρω από ναυτική βάση την οποία και περικυκλώνουν, "παγιδεύοντας" εντός τα ουκρανικά στρατεύματα.


  Νοβοφεντόριβκα: Στις 10 Μαρτίου, Ρώσοι στρατιώτες αναπτύσσονται γύρω από αεροπορική βάση και καταλαμβάνουν θέσεις κατά μήκος ενός αεροδιαδρόμου.
Μπακισαρέι: Ρώσοι στρατιώτες καταλαμβάνουν ουκρανική βάση, έχοντας προηγουμένως πυροβολήσει-προειδοποιητικά-στον αέρα.
Κουζμίνκα: Περίπου 1.500 αλεξιπτωτιστές καταφθάνουν σε βάση της περιοχής, όπως επιβεβαιώνεται από Ρώσους αξιωματούχους.
Στριλέχα: Μέχρι και την προηγουμένη του δημοψηφίσματος, ουκρανικά τανκς και άλλα οχήματα περιπολούσαν τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ντόνετσκ: Βίντεο δείχνει ουκρανικά άρματα μάχης και οπλισμένους άνδρες σε οχήματα να περιπολούν την περιοχή.
Πηγή: mashable, NYT    ,http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!